Isparta Hükümet Meydanı'nda halka seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefinde CHP'nin çarşaf açılımı ve AKP'ye yönelik ithamlar vardı. Erdoğan,
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin model alacağı bir ülke olmadığını belirterek, "(Mahalle baskısı) dediler, (rejim elden gidiyor) dediler, (Türkiye, İran, Cezayir olacak) dediler. Türkiye ne İran oldu, ne Cezayir oldu. Türkiye, Türkiye'dir. Bizim model alacağımız bir ülke yok. Türkiye olsa olsa ancak model olur" dedi.

Isparta Hükümet Meydanı'nda halka seslenen Başbakan Erdoğan, 3 Kasım'da, 22 Temmuz'da halkın kendilerinden desteğini esirgemediğini ve kendilerini yalnız bırakmadığını söyledi.

Aşık Veysel'in "uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece" şiirine atıfta bulunan Başbakan Erdoğan, "Sizler de bizimle gündüz gece bu yolda oldunuz. Bizler de Isparta'ya mahcup olmadık. Isparta'yı mahcup etmedik. Hem Hükümet yatırımlarıyla, hem de belediyemizin çalışmalarıyla Isparta'yı katettiği yere, layık olduğu yere ulaştırmak için gayret ettik" diye konuştu.

Isparta'ya gelmeden önce İstanbul'da açılışlar yaptığını belirten Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Anadolu yakasında, Avrupa yakasını birbirine bağlayan bir metrobüs hattının açılışını yaptığını ve üç saatte gidilebilen yerin 63 dakikaya indiğini söyledi. Bu sistemin adeta bir metro hattı gibi çalıştığını ifade eden Erdoğan, bu projenin örnek olduğuna değindi.

CHP'nin çarşaf açılımı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçime 25 gün kaldığını ve bugün 24. mitingini yaptığını vurgulayarak, her mitingle toplu açılış törenleri de gerçekleştirdiğini dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın beşinci, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ikinci mitingini gerçekleştirdiğini ve bugün üçüncü mitingini yapacağını dile getiren Erdoğan, kendisinu üslup konusunda eleştiren Deniz Baykal'ın partisinin İstanbul'da ne yaptığını gördüklerini söyledi.
Çarşaflı bir hanımefendiye karşı tavırlarını, üsluplarını, yaklaşım tarzlarını, davranış biçimlerini gördük. 'Çarşaf açılımı' derken neyi kastettiklerini gördük" diyen Erdoğan, "Demokrasi derken neyi kastettiğini gördük. Kadın hakları derken, kadına yönelik şiddet derken neyi kastettiklerini gördük. Bir hanımefendiye nasıl tekme tokat vurduklarını gördük. Hanımefendiye 'AK Partili provokatör' dediler. Ne oldu CHP'nin aday adayı çıktı. Velev ki AK Partili olsun ne değişir? AK Partili olunca bir hanım, ona şiddet meşru mu?" diye sordu.

Erdoğan, "AK Partililere karşı her yol mübah mı ama bakın AK Parti onların yaptığını yapmadı, yapmıyor, yapmayacak. Çünkü biz insanların tümünü, ama tümünü, yaradılanı yaradandan ötürü seven bir anlayışla seviyoruz. Çünkü insan, yaradılmışların en şereflisidir, ona el kalkmaz, hele hele kadına asla... Bu bizim medeniyetimizde, kültürümüzde, inancımızda yoktur. AK Parti bu noktada çok çile çekti, bu hataya düşmedi, düşmeyecek" dedi.
Erdoğan, "Münferit birkaç olayı alıp AK Parti'nin tamamına mal etmeye kalkıştılar. Küçük bir belediyenin uygulamasını alıp, bütün AK Partiye mal ettiler. Bir köyde, bir ilçede yaşanan münferit bir olayı, bir okulda, bir belediyede yaşanan marjinal bir olayı aldılar, bütün Türkiye'ye mal ettiler. CHP'li vekiller gazetecileri arkalarına aldılar, var ya yandaş medyası, yandaş medyasıyla beraber Ankara'daki elektrik trafolarını mescit diye ihbar ettiler" diye konuştu.

Muhalefetin AKP ile ilgili iftiralarda bulnuduğunu belirten Erdoğan, aslı astarı olmayan onlarca küpürün delil olarak gösterildiğini belirterek AKP hakkında açılan davanın iddianamesine tepki gösterdi.

Erdoğan, "'Mahalle baskısı' dediler, 'Rejim elden gidiyor' dediler, 'Türkiye, İran, Cezayir olacak' dediler. Türkiye ne İran oldu, ne Cezayir oldu. Türkiye, Türkiye'dir. Bizim model alacağımız bir ülke yok. Türkiye olsa olsa ancak model olur" dedi.

MİLLİYET