Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, haftalık basın toplantısında Türkiye'de herkesin özgür bir birey olduğunu ve Türkiye Cumhuriyetini kuran partinin CHP olduğunu belirterek "Ülkemizde kadınlara vatandaşlık hakkı veren CHP'dir. Ülkemiz kadını bu hakkını 1930'lu yılarda kazanmıştır. Bugün ise önünde el pençe divan durulan Avrupa ise kadınlarına 1970'li yıllarda bu hakkı tanımıştır" dedi. Ben Türküm diyen herkesin özgür olması gerektiğini anlatan Kamacı, şöyle konuştu: "Bu yapılanları eleştirmiyorum.
Ülkenin gerçeklerine saygılıyız. Demokrasinin olduğu ülkemizde bu tür durumların olması doğal, 800 kişi partimize katılmış bunların içinde üç tane çarşaflı bayan bu katılımda yer almış bunlar doğal şeyler."
Mümin Kamacı yaşanan eğitim eksikliğinden dolayı emperyalizmin din ve siyaseti Türkiye üzerinde kullandığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: "CHP sanki başı açıkların partisi gibi lanse edildi. Bizim genel başkanımız oruç tutar. Benim dedem ve ninem iki kez hacca gitti. CHP camiden uzak bir parti değil. Halkımız 1980'de depolitize edildi. Ezilen halk katmanları düşüncelerinden uzaklaştırıldı. CHP bu davranışıyla özüne dönüyor."