İstanbul'da yarın saat 14.00'ten sonra yağış karla karışık yağmura dönüşecek, iş çıkışında ise başta Çamlıca, Ulus, Zekeriyaköy, Kemerburgaz, Hacıosman ve Pendik olmak üzere yağış kara dönüşecek. Cumartesi günü tüm kent beyaza bürünecek.

Balkanlarda etkisini gösteren kuvvetli soğuk ve kar yağışı bu gece Türkiye'ye geliyor. Kar yarın sabah önce Edirne ve Kırklareli'de başlayacak.

İstanbul'da bu gece kuvvetli yağmur var, yarın öğleye kadar yağış sürecek. Saat 14.00'ten sonra yağış karla karışık yağmura, iş çıkışında özellikle saat 18.00'den sonra başta Çamlıca, Ulus, Zekeriyaköy, Kemerburgaz, Hacıosman ve Pendik olmak üzere kara dönüşecek. Akşam ve gece kar yoğun yağabilir.

İstanbul'da yarın gece ve cumartesi fırtına da var, sıcaklık 0 derece hissedilecek. Cumartesi günü kar yağışı tüm kenti beyaza bürüyecek, sahillerde de kar yağışı görülecek. Pazar günü ise kar yağış hafif, fırtına sona erecek.

Kar Bolu'da yarın akşam saat 20.00'den sonra, Ankara'da ise gece başlayacak. Cumartesi günü İstanbul'dan Bursa, Bolu, Kütahya, Manisa, Ankara, Tokat, Konya, Sivas ve Isparta boyunca yoğun kar var.

Yarın gece ve cumartesi günü tüm Batı Karadeniz, Ege'de İzmir-Bodrum arası ve Marmara'da poyrazın hızı 100 kilometreye kadar çıkacak.

Akdeniz için ise sel uyarısı var. Yarın özellikle akşam ve gece Antalya, Mersin, Hatay ve Adana boyunca yağmur çok kuvvetli, metrekareye 150 kilogram yağmur düşebilir. Bölgede lodos da çok kuvvetli esecek.

Soğuk hava Türkiye genelinde 10 gün kalacak. Sonraki günlerde Anadolu genelindeki yağışlar hep kar şeklinde düşecek.

Kaynak: NTVMSNBC