afta boyunca hava sıcaklıkları hissedilir derecede azalarak, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 4-6 derece altında seyredecek. Ege ve Akdeniz kıyılarında hafif, Marmara ile iç bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Önümüzdeki hafta boyunca doğu bölgelerde görülecek kar yağışlarının bugün Doğu Anadolu'nun batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Sivas çevrelerinde, Salı günü ise Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiği belirtildi.

Hafta boyunca hava sıcaklıkları hissedilir derecede azalarak, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 4-6 derece altında seyredecek. Düşük sıcaklıklar ve mevcut kar örtüsü sebebiyle, Ege ve Akdeniz kıyılarında hafif, Marmara ile iç bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Kuvvetli buzlanma ve don olayı ile doğu kesimlerde beklenen kuvvetli kar yağışının oluşturacağı olumsuz şartlara karşı zirai üreticiler ve sürücüler başta olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BATI AKDENİZ'DE FIRTINA, ORTA VE DOĞU AKDENİZ'DE KUVVETLİ FIRTINA BEKLENİYOR

Akdeniz'de halen batı ve güneybatı (Lodos) yönlerden 5-7 kuvvetinde (50-60 km/s) esmekte olan fırtınamsı rüzgarın, akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek 6-8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına, bugün öğle saatlerinden sonra Orta ve Doğu Akdeniz'de 7-9 kuvvetinde (75-90 km/s) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın bu gece saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir. Kuvvetli fırtına nedeniyle denizcilerimizin ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Adıyaman, G.Antep, Kilis, Erzican, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Diyarbakır ile zamanla Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli; Adana'nın güney ve doğu ilçeleri ve Hatay çevrelerinde şiddetli olmak üzere Orta Ve Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ile ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu'nun güneyi ve Göller yöresinde 3 ila 5 derece olmak üzere İç ve batı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.İç ve batı kesimlerde kuzeyli,doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, İstanbul ve Kırklareli çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgede buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Afyonkarahisar ve Denizli (Çardak) çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile sabah saatlerinde Antalya'nın Alanya, Manavgat, Serik, Akseki, Gündoğmuş, Gazipaşa ve İbradı ilçelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Osmaniye, K.Maraş çevrelerinde kuvvetli; Adana'nın güney ve doğu ilçeleri ile Hatay çevrelerinde şiddetli olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak, Kahramanmaraş'ın yükseklerinde karla krışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusunun aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük ve Bolu çevreleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, Iğdır, Van ve Hakkari dışında kalan tüm İllerin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl ve Erzincan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Kuzeyinde yer yer kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adıyaman, G.Antep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, kuzeyinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

sicakgundem.com