Erciyes Dağı'nda ise, 19 yıl aradan sonra yağan kar kalınlığı 3.5 metreye ulaştı. Özellikle Ocak ayında başlayan ve Şubat ayında da devam eden yağışlardan sonra kayak merkezindeki kar kalınlığı 3 metre 50 santim, dağın zirvesinde ise 4 metre 50 santimi aştığı belirtildi.

Kayak merkezindeki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinin sorumlusu olan kayak öğretmeni Veysel Değirmenci, Erciyes Kayak Merkezi'ndeki kar kalınlığının uzun yıllar sonrasında 3.5 metreyi bulduğunu söyledi. Değirmenci, 1993 yılındaki yağışlarda kar kalınlığının aynı ölçülere ulaştığını belirterek, kayak merkezine ilginin de arttığını da gözlemlediklerini ifade etti. Her sezon yaklaşık bin kişiye kayak öğrettiğini belirten Değirmenci, "Bu yıl kayak öğrenmek için gelen kişi sayısında da artış var. Geçen yıla göre yüzde 60 civarında daha fazla kişiye kayak öğrettim. Dernekler, okullar gruplar halinde gelerek kayak öğrenmek için talepte bulunuyor. Üyelerine kayak öğreten dernek sayısında da artış olduğunu görüyoruz. Kayak merkezinde 30 kadar olan kayak öğretmeni arkadaşlarımızda aynı yoğunluğu yaşıyor." dedi. Değirmenci, Erciyes Master Projesi kapsamında hizmete giren yeni tesislerin kayak merkezine ilgiyi artırdığını ve gerek hafta içi gerekse haftasonlarında gezmek, mangal yapmak amacıyla gelenlerin yoğunluk oluşturduğunu ifade etti.

3 bin 917 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı'nın zirvesinde ise kar kalınlığının 4.5 metreyi bulduğu belirtildi. Kar yağışının kayak sezonunun Nisan ayı ortalarına kadar devam etmesine katkı sağlayacağı tahmin ediliyor.