ALMANYA Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden FC Köln'ün yardımcı teknik direktörü Ümit Özat'ın (32) antrenmanda rahatsızlanıp yere yığılmasının ardından antrenörlük hayatının da sona erebileceği yorumları yapıldı.

Hareketsiz yerde yığılan Ümit Özat'ın dolaşım sisteminde sorun çıkması sonucu bayıldığı ortaya çıktı. Ümit Özat, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında FC Köln'ün Karlsruhe ile yaptığı lig maçında fenalaşıp yere yığılmış, bu gelişmenin ardından doktorların da tavsiyesi ile futbol kariyerine son verdiğini açıklamıştı. Daha sonra antrenörlük belgesi alıp FC Köln'de çalışmaya başlayan Ümit Özat'ın ikinci kez benzer bir olay yaşamasının ardından geleceğe yönelik ilk yorumu Teknik direktör Zvonimir Soldo yaptı. Olayın hemen ardından açıklama yapan Soldo, "Ümit'in bizimle koştuğu ya da antrenman maçlarına katıldığı zamanlar artık mazide kaldı. Bu inanılmaz, iyi ki daha kötü birşey yaşanmadı. Yinede hepimiz şoktayız. Ümit artık bizimle antrenmanlara katılmayacak, bu kesin. Bu riske bir daha girmeyiz" diye konuştu.

Takım arkadaşları ve taraftarlar şokta

Antrenmanda rahatsızlanıp yere yığılan ve birkaç saniye boyunca hareketsiz yerde yatan Ümit'in önce sol kolunda ani hareketler belirdi. Milli oyuncu Podolski yardım, çabuk diye bağırdı ve ardından iki taraftar panoların üzerinden atlayıp yarıma koştu, oyuncular etrafında toplandı. Daha sonra kendine gelen Ümit "Bir şey yok hadi antrenmana devam edin" dedi. Soyunma odasında şaşkınlık içinde olan Ümit Özat "Ne olduğunu anlayamıyorum, herzaman antrenmanı yaptım formdaydım" diye belirtti. Olayın ardından Özat, kondisyoner Cem Bağcı ile Siegburdaki Helios-Klinikum'una kalp uzmanı Profesör Eberhard Grube'ye gitti. Grube Ümit'in geçmiş rahatsızlığında da doktorluğunu yapmıştı. Ardından Ümit hastanede gözetim altına alındı.

Daha dikkatli olması gerek

Hücum oyuncularından Sebastian Freis "Böyle durumlarda yardımcı olamıyorsun, sadece izleyebiliyorsun. Bu bize aslında kalbimizle oyun oynamamamız gerektiğini gösteriyor. Ümit'in daha dikkatli olması gerekiyor" dedi. FC Köln takımın orta saha oyuncularından Marvin Matip "O an geçmiş olayın resimleri aklınıza geliyor, korkunçtu. Antrenmana katılan herkes kendinden geçti" yönünde açıklama yaptı.