Kaptan olarak ilk resmi maçına çıkan Delgado perdeyi açtı. Nobre farkı 2"ye çıkardı. Silic, uzatmalarda Rüştü"yü avladı. Rövanş 28 Ağustos"ta İnönü"de 

TARİHİN en büyük imparatorluklarından Osmanlı"nın izlerinin silinmediği Mostar"a konan Kartal, hâlâ bu havaya sahip küçük şirin şehre 30 kilometre mesafedeki Hırvat kenti Siroki"nin mütevazi takımıyla belki de iyi bir hazırlık sınavı için sahaya çıkmıştı. “Futbol bu oynanmadan sonucu belli olmaz” sözü Beşiktaş için geçerli olmamalıydı. Çünkü karşıdaki rakip her ne kadar Brezilyalılarla dolu olsa da temsilcimizin yanına yaklaşacak bir ekip değildi. Nitekim böyle de oldu.

HER ne kadar oyuna Siroki daha canlı başlasa da onların kalitesi Beşiktaş kalesinde gol arayacak kapasitede değildi. Delgado, kendini sıkmadan tıpkı Basel"de yaptığı gibi Siroki"yi yine avladı. Avrupa biletinin ilk ayağında oyunun kontrolu takımımıza aitti. Bosna ekibi, saman alevi gibi parlayan ataklar yaptı. Bu tür maçlar da güçlü olan taraf her zaman bir gol atıp rölanti düzenine geçmek ister. Bu da 19. dakika da oldu. Bu ana kadar organize olamayan Beşiktaş, aradığı golü Aydın"ın soldan ortasında buldu. Ani gelişen atakta genç oyuncunun öne ortasına Delgado uçarak kafayı vurdu: 0-1. Delgado - Ali işbirliğinde Tandoğan, Holosko"yu çok şık bir ara pasla içeriye kaçırdı. Holosko, rakibinden sıyrılmasına rağmen ikinci hareketi yapamayınca 30"da takımını 2-0"a taşıyamadı.

EVSAHİBİ Siroki maçtaki belki de en önemli tehlikesini 40. dakikada yaşattı. Kozul"un soldan ortasına Alexandre topu beklemediği için iyi vuramayınca beraberlik golünü atamadı. Bobo, 64"te Holosko"ya oldukça akıllı bir çapraz pas verdi. Holosko, soldan dalmasına rağmen topu yan ağlara yolladı. Serdar Özkan, çalımlarla sıfıra kadar indi. Altıpasın önündeki Nobre"ye çıkardı. O da boş kaleye 2. golü gönderdi. Ancak bu pozisyonda top Serdar"ın ayağından dışarı çıkmış gibi gözüktü. Ve akşam da beklenildiği gibi geçip Beşiktaş, tur biletini Osmanlı topraklarından aldı.

NEDEN GEZİ YAPILMADI?

MESAJ: Ölçü sayılmayacak bir rakip rahat geçildi. Sivok bugüne kadar oynadığı tüm maçların en iyisini çıkardı. Havadan ve yerden geçit vermedi. Onu Ali Tandoğan ve Delgado izledi. Uğur - Cisse ikilisi uyumsuzdu. Bu maça bakıp Beşiktaş"ın yüzde yüz hazır olduğunu söylemek erken. Son olarak takımın Mostar köprüsünü ve şehrini gezmemesine anlam veremedik.

Engin tribüne çıktı

YENİ sezonda kulübede durmayacağını açıklayan menajer Sinan Engin, dünkü maçla birlikte bu uygulamayı başlattı. Engin, kulübeye yardımcısı Semih Usta"yı gönderirken kendisi başkan Yıldırım Demirören ve yöneticilerle birlikte mücadeleyi izledi. Engin, “İstediğimiz avantajlı sonucu aldık” dedi.

Hazırlık maçı gibi

SİROKİ Brijeg ile Beşiktaş arasındaki UEFA Kupası ön eleme ilk maçı tam bir hazırlık maçı havasında geçti. Karşılaşmanın oynandığı stat 6 bin 800 kişi kapasitesiyle kasaba stadıydı. Sahanın zemininin de iyi olmayışı siyah-beyazlı futbolcuları motive yönünden korkuttu. Tribünlerin tamamı da dolmazken, Berlin Çarşı Grubu maç boyu takımlarına destek verdi.