Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Yapmış olduğumuz toplantılar gösterdi ki; uluslararası camianın uygulamakta olduğumuz ekonomi politikalarına güveni tamdır ve ülkemize olan yatırımcı ilgisi de artmaktadır” dedi.

TÜRKİYE'NİN ÖNEMİ ARTTI

Babacan, İstanbul'da önceki gün sona eren IMF-Dünya Bankası yıllık toplantılarını değerlendirmek amacıyla düzenlediği basın toplantısında, toplantılara ev sahipliğinin başarıyla gerçekleştirildiğini belirterek, “Artık Türkiye, küresel ekonominin adeta kaptan köşkündeki yerini almıştır” diye konuştu. Babacan, toplantıların ve Türkiye'de düzenlenmesinin önemi nedeniyle 158 özel jet ile gelen yatırımcı olduğunu kaydetti. Babacan, toplantılar sonucunda katılımcıların İstanbul'un güzelliğinden ve organizasyondan çok etkilendiğini ifade etti. Bakan Babacan, IMF ile imzalanması gündemde olan Stand-By anlaşması konusundaki basında çıkan rakamlarla ilgili soruya, farklı ortamlarda, farklı sorulara verilen cevaplar arasında cımbızlanan kelimelerle, cümlelerle böyle bir hava oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

UMARIZ ART NİYET YOKTUR

Babacan, “Bazen bu oluşturulmaya çalışılan hava olumlu, bazense olumsuza doğru gidiyor. Rakamlar uçuşuyor havada. Bakın bu rakamları böyle havalarda uçuşturmanın ciddi sorumluluğu olur. Kimse sağlam kaynaklara dayanmadan rakam telaffuz etmesin. Yok rakam şu mu? Bu muydu rakam? Rakam büyük müydü, küçük müydü? Bunları anlamakta gerçekten zorluk çekiyoruz. Ümit ediyoruz bir art niyet yoktur böyle rakamları havada uçuşturmanın” dedi./yeni şafak