“İstatistiklerde rakibimiz üstün olabilir ama bunu değiştirecek bizleriz. Ali Sami Yen"deki tek amacımız galibiyet olacak. Artık söz değil, iş zamanı”

Trabzonspor, hafta sonunda Galatasaray"a konuk olacak, Karadeniz"de nefesler tutulacak... Süper Lig"de haftanın maçı olarak görülen 90 dakika öncesinde Bordo-Mavililer"in kaptanı Egemen Korkmaz, FANATİK"e konuştu, çok önemli mesajlar verdi. Kısa bir süre önce topuğundaki ağrılar sebebiyle Almanya"ya tedaviye giden ve iyi haberlerle dönen deneyimli futbolcu, ilk olarak sağlık durumu hakkında bilgiler aktardı.

Oynayabilecek durumda
Oynamasında bir engel olmadığını söyleyen Egemen Korkmaz, “İhsan Alioğlu bu milli arada yurt dışında bir kontrolü uygun gördüğü için Almanya"ya gittim. İyi de oldu. Antrenman kaçırmadım ve yapılan özel tabanlıkların faydalı olacağına inanıyorum” ifadesini kullandı. Ardından söz takım içindeki havaya geldi. Kaptan, milli araların her zaman Trabzonspor"a yaradığına dikkat çekti ve “İyi hazırlanıyoruz, herkesin morali iyi. Daha önceki milli aradan sonra üst üste 2 maç kazanmıştık. Şimdi bu sürecin ardından yine iyi bir başlangıç yapmalıyız” dedi.

"Ortasını pek bulamadık"
Kaptan FANATİK"e yaptığı açıklamalarda samimi itiraflarda da bulundu. Bu sezon takım olarak bir standart yakalayamadıklarını söyleyen Egemen Korkmaz, “Bazen inanılmaz iyi maçlar çıkardık, bazen çok kötü. Yani ortasını yakalayamadık. Son 4 maçtır yenilmeyen bir takımız ama üst üste 2 beraberlik bizi biraz uzaklara itti. Şimdi Galatasaray karşılaşması büyük bir fırsat. Hem zirveye yaklaşma hem de özgüven kazanma adına. Kısacası maçı rakibimiz Galatasaray"dan fazla önemsiyor ve sadece kazanmak üzerine planlar yapıyoruz” diyerek Bordo-Mavili taraftarlara umut saçtı.

"Konuşmakla olmuyor tabi ki"
Egemen Korkmaz, son olarak Galatasaray ile Trabzonspor arasındaki istatistikleri yorumladı. Cim Bom"un özellikle İstanbul"daki üstünlüğünü sorduğumuz kaptan şöyle konuştu: Galatasaray"ın kendi sahasında bu sezon iyi sonuçlar alması ve Trabzonspor"a karşı da rakamsal üstünlüğünün bulunması bizi çok ilgilendirmiyor. Bu güne kadar böyle gelmiş olması, böyle gideceğinin garantisi demek değildir. Günün şartları, motivasyon ortamı çok önemli. Hocamız ve futbolcular olarak bunun için ter döküyoruz.
Kötüsünü düşünmek bile istemiyoruz. Tabi ki bunları başaracak olanlar bizleriz. Ve bunun lafla değil sahada yapılması gerektiğini biliyoruz.”/fanatik