Beşiktaş'ta sakatlıkları geçen Ricardo Quaresma ve Matteo Ferrari, Avusturya temsilcisi Rapid Wien ile oynanan UEFA Avrupa Ligi (L) Grubu son maçında sahaya ilk 11'de çıktı.

En son 16 Ekim Cumartesi günü Spor Toto Süper Lig'de oynanan Manisaspor maçında oynayan Ferrari, tam 60 gün sonra formasına kavuştu. İtalyan futbolcu, bu sürede sakatlığı nedeniyle takımının 13 resmi maçında forma giyemedi.

Ligde 13. haftadaki Konyaspor maçında sakatlanan Quaresma ise 4 maç sonra takımdaki yerini aldı.

GUTİ SAHAYA KAPTAN ÇIKTI

Beşiktaş'ta kaptanlar İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman ve Mert Nobre'nin yokluğunda sahaya yeni transfer Guti Hernandez kaptan olarak çıktı.

İspanyol futbolcu, CSKA Sofya ile deplasmanda yapılan UEFA Avrupa Ligi maçının ikinci yarısında da Mert Nobre'nin oyundan çıkmasının ardından kaptanlık pazubandını takmıştı.

Bu arada, siyah-beyazlı taraftarlar, takımın ısınmak için sahaya çıkmasıyla birlikte ilk olarak Guti'yi tribünlere çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu.

Öte yandan Rapid Wien'de de Türk asıllı futbolcu Veli Kavlak kaptan olarak sahada yer aldı.

FERRARI VE ZAPOTOCNY DEFANSIN GÖBEĞİNDE

Rapid Wien karşısında farklı bir kadro sahaya süren Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, savunmanın göbeğinde Matteo Ferrari ve Tomas Zapotocny'yi görevlendirdi.

Ersan'ı yedek soyunduran Alman teknik adam, İsmail'i savunmanın solunda oynatıp Tabata'ya da ilk 11'de şans tanırken, Ali Kuçik de forvette oynadı.

17 KİŞİLİK KADROYLA SAHAYA ÇIKTILAR

Beşiktaş, sahaya 18 yerine 17 kişilik kadroyla çıktı.

A2 takımından Furkan Şeker ilk kez maç kadrosuna alınırken, yedek kulübesindeki diğer isimler ise kaleci Umut, sakatlığı geçen Nobre, İbrahim Üzülmez, Ersan ve Erhan oldu.

TARAFTARLAR İLGİ GÖSTERMEDİ

Beşiktaş-Rapid Wien karşılaşmasına siyah-beyazlı taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

Siyah-beyazlıların turu geçmeyi garantilemesi ve soğuk hava nedeniyle taraftarlar maça ilgi göstermezken Fiyapı İnönü Stadı tribünlerinde büyük boşluklar gözlendi.

Bu arada, Avusturyalı taraftarlar takımlarını Beşiktaş karşısında yalnız bırakmadı. 500 kadar Rapid Wien taraftarı, kendilerine ayrılan eski açık tribünden takımlarını destekledi.

Öte yandan, kapalı tribündeki taraftarlar maç öncesinde çeşitli pankartlar açarak ilginç bir görüntü sergiledi. Tribünde ayrıca Guti ve Quaresma ile ilgili İspanyolca ve Portekizce pankartlar da yer aldı.

BEŞİKTAŞ'TAN KONUK EKİP YÖNETİCİLERİNE YEMEK

Beşiktaş Kulübü, konuk takım Rapid Wien ile UEFA yetkililerine Vogue restoranda yemek verdi.

Yemeğe Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Fahrettin Curoğlu, Muhasip Üye ve Asbaşkan Engin Baltacı, Hukuk İşlerinden Sorumlu Üye Ahmet Akpınar, Genel Müdür Murat Ülgen, Rapid Wien Başkanı Rudolf Edlinger, konuk takımın yöneticileri ile UEFA delegesi Peter Gillieron katıldı.

Fahrettin Curoğlu Rapid Wien başkanı Rudolf Edlinger'e, Asbaşkan Engin Baltacı da UEFA delegesi Peter Gillieron'a kartal heykeli hediye etti.

Rapid Wien başkanı ise Curoğlu'na üzerinde Rapid Wien ve Beşiktaş logoları bulunan plaket verdi.

BAŞKONSOLOSLUKTA DAVET

Beşiktaş-Rapid Wien karşılaşması öncesinde Avusturya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda davet verildi.

Yeniköy'de bulunan başkonsolosluktaki davete Beşiktaş Kulübü adına yöneticiler Fahrettin Curoğlu, Engin Baltacı, Ertunç Soğancıoğlu, Prof. Dr. Mete Düren ve Ahmet Akpınar katıldı.

Fahrettin Curoğlu, Başkonsolos Paul Jenewein'e isminin yazılı olduğu forma, Engin Baltacı da kartal heykeli hediye etti. Ahmet Akpınar ise, davete katılamayan Büyükelçi Heide-Maria Gürer'e iletilmek üzere isminin yazılı olduğu formayı Başkonsolos Jenewein'e takdim etti.

Başkonsolos Paul Jenewein, ''Bugün burada sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Her iki takımın da inanıyorum ki aralarında oluşan bu dostluk ilelebet devam edecektir. Akşamki karşılaşma için her iki takıma da başarılar diliyorum. Umarım fair-play içerisinde bir mücadele olur'' diye konuştu.