HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, partisinin genel merkezinde düzenlenen İl Başkanları Toplantısı’nda bir konuşma yaptı. Kurtulmuş, HAS Parti’nin görüşleriyle siyasete yön verdiğini ve yeni bir vizyon getirdiğini vurgulayarak, farklı alanlarda ortaya koydukları görüşlerin ne kadar doğru olduğunun zaman içinde görüldüğünü ifade etti. Gelişmiş ülkelerde son günlerde yaşanan sokak gösterilerine dikkat çeken Kurtulmuş, “Nasıl bir Arap baharı varsa şimdi ABD’de de bir bahar var. Ama bu bahar inanın ki kapitalizmin sonbaharıdır, kapitalizmin çöküşünün işaretidir” diye konuştu.


BAŞÖRTÜLÜ VEKİLİ ENGELLEYEN NE?

TBMM’de kılık kıyafet düzenlemesiyle ilgili içtüzük çalışmaları konusunda yaşanan tartışmalarla ilgili görüşlerini de dile getiren Kurtulmuş, Meclis’in kendi inisiyatifiyle büyümeden bu sorunu çözebileceğini, başörtülü milletvekillerinin de Meclis’e gelmesini sağlayacak düzenlemeye başta iktidar partisi olmak üzere tüm partilerin destek vermesini beklediklerini kaydetti. Kurtulmuş şöyle devam etti: “İktidar partisinin böyle bir teklifi neden geri çektiğini kamuoyu önünde izah etmesi lazım. ‘Bu çalışmayı, bu öneriyi samimi bulmuyoruz’ demek yeterli değildir. Çünkü biz insanların kalbini açıp bakamayız. Ama ortaya konulan bu niyetten hükümetin niçin vazgeçtiğini, niçin geri adım attığını çok makul gerekçeleriyle kamuoyuyla paylaşması lazım.”

DEMOKRATİK ÜLKE MECLİSLERİNDE

BÖYLE BİR DÜZENLEME YOK

Demokratik hiçbir parlamentoda kılık kıyafetle ilgili düzenleme olmadığına dikkat çeken Kurtulmuş, AK Partili bazı yöneticilerin “Kadın milletvekillerinin başörtüsüyle TBMM’ye girmesi için herhangi bir düzenlemeye gerek yoktur” dediğini hatırlatarak, “O zaman bugünkü parlamentoda başörtülü kadın milletvekili olmasını engelleyen partilerin tüzükleri midir, korkuları mıdır, vehimleri midir, yoksa durumu idare etme alışkanlıkları mıdır?” şeklinde konuştu. Atanamayan öğretmenlerin sorunlarına da dikkat çeken Kurtulmuş, 200 bin öğretmen açığı bulunduğunu, hükümetin boş kadrolara atama yaparak bu sorunu çözmesi gerektiğini vurguladı. Füze kalkanı projesine yönelik eleştirilerde bulunan Kurtulmuş, füze kalkanının NATO projesi olarak tanıtıldığını ifade ederek, “NATO projesiyse neden ABD’nin Ankara Büyükelçisi ile Dışişleri Bakanlığı müsteşarı arasında imzalandı” diye konuştu.