Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'na, Anayasa Mahkemesi'ne buradan, AK Parti'yi kapatmak için uğraşanlara bir şey söylüyorum: Bu AK Parti'yi kapatmayın da şunu yere sermenin keyfini bize yaşatın. Ne olursunuz” dedi.
Ahmet Cömert Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 10. Olağan İl Kongresi'nin açılışında konuşan Soylu, İstanbul'un herkesin gözünün olduğu, tarihi ve güzelliği olan bir il olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirerek, kutsal dinin, Cumhuriyet değerlerinin, milliyetçiliğin siyasallaştırılmaya çalışıldığını savunan Soylu, kendilerinin millet değerleri üzerinden siyaset yapmadıklarını söyledi. Soylu, TBMM'nin kutsal çatısı altında ülke sorunlarının tartışılması gerektiğini ancak kaçak şeker, kaçak çay, insan kaçakçılığı, hayvan kaçakçılığı gibi sorunların TBMM'de tartışılmadığını, kendilerinin yeni bir siyaset üslubu getireceklerini kaydetti.

AK Parti'ye açılan kapatma davasına da değinen Soylu, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'na, Anayasa Mahkemesi'ne, AK Parti'yi kapatmak için uğraşanlara bir şey söylüyorum: Bu AK Parti'yi kapatmayın da şunu yere sermenin keyfini bize yaşatın ne olursunuz” dedi.

Siyasi parti kapatılmasının karşısında olduklarını, milletin açtığı partilerin millet tarafından kapatılacağına inandıklarını dile getiren Soylu, “AK Parti üzerinden birileri milleti bölmeye çalışıyor. Buna itiraz ediyorum, buna hayır diyorum, buna başkaldırıyorum” diye konuştu.

“AK Parti'nin yaptığı kabahatlerden dolayı milletimize, milletin iradesine saygısızlık göstermesinler” diyen Soylu, şu görüşleri dile getirdi:

“Bunları tartışan Türkiye'de AK Parti'nin samimiyetsiz demokrat olduğu ortadadır. Süklüm püklüm durmaktadır. Bir yerlere yılışmaya çalışmaktadır. O, rahmetli Özal'la rahmetli Menderes'in anısına koyduğu fotoğrafla demokrat olabileceğini sanıyor. Sen demokrat olamazsın ona 'kapkaç demokratı' denir, onlara 'sahte demokrat' denir. Hep beraber bir söz vereceğiz. Hep beraber ayağa kalkmanızı istiyorum. Bu el kimin elidir, bu el Demokrat Parti'nin elidir, bu el Menderes'in elidir, bu el Bayar'ın elidir, bu el Demirel'in elidir, bu el Çiller'in elidir, bu el Demokrat partililerin, Adalet partililerin elidir, yeter, yeter, söz milletindir, söz milletindir.”

DP İstanbul İl Başkanlığı için halen bu görevi yürüten Remzi Şen tek aday olarak seçimlere katılıyor.