Yazılı bir açıklama yapan CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, YARGI-SEN’in kapatılmasına tepki gösterdi. Açıklamasında AK Parti’yi sert sözlerle eleştiren Acar, şöyle dedi:
 
“AK Parti’nin ‘ileri demokrasi’ savsözüyle, toplumu demokratik kitle örgütlerinden mahrum bırakacak bir yeni düzene doğru gittiği görülmektedir. Bütün dünyada, çağdaş demokrasiler toplumun örgütleriyle ayakta kalmaktadır.
 
İktidarın ve parlamentonun sürekli denetimi ancak örgütlenmiş bir toplumda mümkündür. Ortak toplumsal akıl, toplumsal örgütlerin oluşturduğu ortak akıldır. AK Parti iktidarının, ortak toplumsal akıldan ve denetimden kaçmak için sendikaları güçsüzleştirme yoluna gittiği açıkça ortadadır. Nitekim, 12 Eylül 1980 öncesindeki 42 milyonluk Türkiye’de sendikalı işçi sayısının 2 milyon 500 bin iken, şu an 72 milyon nüfusu olan Türkiye’de ise aktif sendikalı işçi sayısı 650 bin gibi çok düşük bir orana inmiştir.”
 
-“AK PARTİ TOPLUMU GİTTİKÇE SESSİZLİĞE GÖMECEK BİR UYGULAMA İÇİNDE”-
 
AK Parti iktidarının toplumu gittikçe sessizliğe gömecek bir uygulama içinde olduğunu savunan Acar, “AK Parti iktidarı yargıçların kendilerini savunmalarını engelleyerek, son hedefi olan Cumhuriyetin temel değerlerini yok etmenin hazırlığı içindedir” dedi.