Değerli okuyucularım 1 haftadır İstanbul’dayım. İstanbul’a gelince ziyaret ettiğim iki yer var; Eyüp Sultan ve Kapalı çarşı dolar piyasası.

Birisi manevi dünyam için olmazsa olmazım diğeri ise Türkiye’nin olmazsa olması Kapalı Çarşı dolar piyasası. Mübalağa etmiyorum Kapalı Çarşı dolar piyasasında yüz milyonlarca dolar, altın, gümüş bu piyasada alınır, satılır kimin aldığı kimin sattığı belli olmaz. Buradaki oyuncular asla isim vermezler. Çünkü burda para ve altın konuşur. Eğer dostunuz burada yoksa hiç kimse ile konuşamazsınız.

Buradaki dostlarımla çok samimi konuşmamız oldu onlardan edindiğim bilgi ise doların artışı ve AK Parti iktidarı ve Reis niye bile bile bu oyuna girdi bir nebze anlatayım.

AK PARTİ VE DOLAR ARTIŞI…

Şu an kur yüksek olunca ve devlet üst kadroları ile yakın ilişkide olanlar rüşvet alanlar ve bu rüşveti yurt dışına kaçıranlar, her türlü yolsuzlukta servetine servet katan halkı sömürenler var diye konuşuluyor.

Yurt dışındaki para babaları, yüksek kur sebebiyle paralarını Türkiye’ye getirenler uzun vadede Merkez Bankası’nın yüksek döviz faizleri sebebiyle Türk Devletini soyanlar var deniyor.

Burada kilit soru bu insanlar bu paraları getirirken devlet bu para babalarına kaynağını sormuyor. Nerden buldun yasası çalışmıyor.

Ülke içinde rüşvet alan, yolsuzluk yapanlar vergi kaçıranlar ve gayri meşru piyasalarda kazanılan paralarını Kapalı Çarşı piyasasında rahatlıkla aklıyorlar.

Kapalı çarşı esnafı diğer adıyla Tahtakale esnafı, siyasi iktidarın seçim kararı almasına yakın 100 milyar dolar piyasaya çıkacak. Müthiş para bolluğu olacak işte o zaman piyasa güllük gülistanlık olacak ve bu başarı siyasi iktidara ve Reis bundan çok büyük istifade sağlamış olacak. Helal olsun Reis yine başardı denecek.

Türkiye’de muhafazakâr kesim zaten parasını dolarda tutuyor. Fakir kesim kasadan çıkarılan para ile sanal birer rahatlığa kavuşacak.

 Ve Ak Parti ve Reis seçim kazanacak.

 Peki, olur mu? Niye olmasın geçmişte bu oyun defalarca oynandı.

 

Bana, Tahtakale esnafının ve Kapalı Çarşı döviz piyasasının anlattıkları budur.

Öbür taraftan doların artmasıyla incir, pamuk ve diğer ihracat kalemleri dolar bazında ihraç edildiği için bu kesim mutlu.

Ticaret erbabı ve Sanayici diyor ki;

Türkiye enerji ithal eden ülke. Dışa bağımlı ülke.  Kur artınca benzin, mazot, doğalgaz fiyatları da artacak. Elektrik faturaları katlanacak, bu bütün ürünlere yansıyacak; kısaca enflasyon daha da artacak…

Ekonomistler bakın ne diyor,

“Saray, enflasyonu artıracağını bile bile kuru yüksek tutmak istemesinin altında 128 milyar dolar yatıyor.

Hani Merkez Bankası’nın Berat Albayrak’ ın direktifiyle kamu bankaları üzerinden sattığı milyar dolarlar var ya o. Kim aldı, kuru kaç paradan aldı bilmiyoruz.

Aşağı yukarı bilinen şu. Bir kısmını dolar ödemesi olan özel sektör aldı, bir kısmını Türkiye’den çıkan yabancılar kaptı ama önemli bölümü yurt içi aktörlerde kaldı. Tahmin edilen 70 milyar dolar.

Doları altı liradan aldılar diyelim. 420 milyar TL eder. 420 milyar TL ödeyip 70 milyar doların sahibi oldular.

Bu para ceplerinde mi?

Evet…

Ceplerindeki o dolarlar bugün kaç TL ediyor, yarın kaç TL edecek?

Bugün itibariyle hesaplayalım. 9.50 ile çarpalım.

665 milyar etti…

İki yılda kazanılan gelir 245 milyar lira.

Bu parayı koyanlar seçime doğru yüzdelerini alıp kalanını siyasetin daha doğrusu iktidar partisinin finansmanı için harcayacaklarmış!

Bu sebeple Berat Bey’in sattığı ucuz doların kimlerin aldığının takibinde fayda varmış.

Siyaset kulislerinde böyle konuşuluyor.

Sadece bu değil.

Devletle fahiş fiyatla rekor garantilerle 15, 20, 25 yıllığına dolar üzerinden anlaşma yapan müteahhitler var ya.

Onlar da konuşuluyormuş!

Çünkü otoyolları, köprüleri, havaalanları, şehir hastanelerini yapanlar. Kur artışı en çok onlara yarıyor.

Deniliyor ki; seçime doğru müteahhitler de aldıkları dolarların en azından yarısına yakınını siyasetin finansmanı için harcayacaklardır.’’

Bu konuşmaları ben de Kapalı Çarşı esnafından duydum.

Aynı şey yerel seçimlerde diğer belediyeler tarafından da yapılacağı söylenmekte Tahtakale piyasasında.

Değerli Okuyucularım, 2022’ye kadar Türkiye para piyasalarında epey oyun olacak olan maaşlı kesime olacak onu da Reis oyun kurucuları ile memnun edecek.

Buna karşı olan diğer grup ne yapacak belli değil ama şu bir gerçek, şu anda halkın özellikle çalışan kesimin hali iyi değil, Reis bunu nasıl düzeltecek onu da göreceğiz.

*** 

ADÜ’DE YÜKSEL YALOVA FIRTINASI

Değerli okuyucularım, ANAP’lı Aydın Eski Milletvekili, Devlet eski Bakanı, TBMM Başkanvekilliği görevini yürüten Sayın Yüksel Yalova’nın ADÜ İletişim Fakültesi Dekanı olarak Aydın’daki gazetecilerle yaptığı basının toplantısına katıldım.

Anlattıkları muhteşem şeyler.

Sn Yalova’nın ADÜ’ye gelmesi müthiş heyecan yarattı. Burada ADÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i yürekten kutlarım.

Sayın Yüksel Yalova, anlattıklarının %10’unu hayata geçirsin Aydın ili müthiş bir ivme kazanır.

Kendisi onca niteliğe rağmen büyük bir alçak gönüllükle Aydın’a gelmiş ve görev almıştır.

100 günün sonunda ne yapıp ettiğini yine masaya yatırırız.

Kurduğu komisyonların nasıl çalıştığını neler yaptığını yazarız.

Bu komisyonlarda görev alan arkadaşlar nasıl bir performans ortaya koyacak göreceğiz.

Aynı şekilde ADÜ Rektörü Sn. Osman Aldemir’in de Aydın’daki sivil toplum örgütlerinin ileri gelenlerini toplayarak komisyonlar oluşturduğunu bilmekteyiz.

ADÜ’de Sayın Yüksel Yalova ve Sayın Osman Selçuk Aldemir’in kurduğu veya kuracağı komisyonların Aydın iline büyük katkı sağlamasını yürekten istiyorum.

Allah kolaylık versin iki değerli insana.

***

AYDINPOST SOKAK BASKETBOLU TURNUVASINA HAZIRLANIYOR

Şehirleri şehir yapan o şehirde yaşayan bireylerin o ile yaptığı katkılardır. www.aydinpost.com ve Genel Yayın Yönetmeni Sn. Erman Çetin’in girişimleriyle gerçekleştirilen futbol turnuvası kente çok büyük aksiyon kazandırmıştır.

Aydınpost şimdi de sokak basketbolu organizasyonuna hazırlanıyor.

Müsabakalar, Aydın kent meydanında yapılacak.

Aydın Beden Terbiyesi Müdürü Sn. Cenap Fillikçioğlu ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun gerekli müsaadeleri verdiğini öğrendik, kendilerine teşekkür ederim.