Geçtiğimiz yıl İstanbul Ataşehir Belediyesince yürütülen Engellilere için Kapak Toplama Kampanyası bu yıl Sarıyer Belediyesince sürdürülmüş, İDidim’de Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem evi Derneği öncülüğünde sürdürülen kampanyada toplanan 3 ton kapak Cem evi önünden yüklenerek Sarıyer Belediyesine gönderilmişti. Gönderilen 3 ton kapak karşılığına denk gelen 12 tekerlekli sandalye geçtiğimiz ay Didim Cem evine gönderilmişti. Didim Cem Evi Derneği Yönetimi düzenlediği törende 12 Tekerlekli Sandalyeyi ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve kurumlara dağıtırken, kampanyaya destek veren kişilere de teşekkür belgesi verdi.

Cem Evinde düzenlenen törene Dernek Başkanı Yusuf Doğan, Belediye Meclis Üyesi Ercan Atasoy, Didim Sağlık Grup Başkanı Veysel Kılıç, Kampanyaya öncülük eden dernek üyesi Hasan Dikçe, dernek üyeleri ile ihtiyaç sahibi vatandaşların yakınları katıldı. Dağıtım töreni öncesinde konuşan Dernek Başkanı Yusuf Doğan 2 yıldır kampanyanın yapıldığını, ilk kampanya sonunda 5 tekerlekli sandalye kendilerine gönderildiğini söylerken sandalyeleri Didim SYDV’ye verdiklerini söyledi. Bu yıl ki kampanya için 1000 adet broşür bastırdıklarını belirten Doğan “Kampanya sonunda 3 ton kapak toplandı ve bize 12 adet tekerlekli sandalye gönderildi. 3 ton kapak6 milyon adete denk geliyor. Bu onur ve gurur tüm Didimlilerin zaten biz bu kampanyaya başladığımızda da bunu Didimlilere mal etmeye çalıştık ve bu çerçevede kampanya sürdürüldü.”dedi. Doğan sözlerini şöyle sürdürdü “Bize gelen tekerlekli sandalyeleri bize başvuran İhtiyaç sahibi engellilere vereceğiz. Bunun dışında artan sandalyeler oldu; 12 sandalye’den 2 tanesini Didim Sağlık Grup Başkanlığına, 1 tanesini Didim Devlet Hastanesi Diyaliz merkezine verdik. 2 sandalyeyi de bize kampanyada destek olan Söke Alevi Derneğine bağışladık. Diğer 7 sandalyede ihtiyaç sahiplerine verilecek. Bu kampanyada toplamanın dışında bunları yerinde ulaştırma gibi bir sorunda vardı ama bize bu konuda 2 yıldır destek ve katkı veren Belediye Meclis Üyemiz Ercan Atasoy yardımcı oldu. Kendisine de teşekkür ediyoruz.”dedi.
Doğan kampanyanın halen devam ettiğini ve gelecek yıl kampanyanın daha etkili olacağına inandığını belirterek “Gelecek yıl sandalye sayımızı 25-30’lara çıkarmak istiyoruz. Bu nedenle her kesimden destek bekliyoruz. Emeği geçen tüm Didimlilere de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”dedi.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNE TESLİM TÖRENİ”
Konuşmanın ardından İlk olarak Belediye Meclis Üyesi Ercan Atasoy 2 adet tekerlekli sandalyeyi Didim sağlık Grup Başkanına teslim etti. Ardından Didim Sağlık Grup Başkanı Veysel Kılıç, Dernek üyesi Hasan Dikçe, Dernek Üyesi Memduh Ulaç, Dernek Avukatı Zekiye Baran, Dernek İbrahim Sarper ve Kamber Kuyruk tarafından ihtiyaç sahibi yakınlarına tekerlekli sandalyeleri teslim edildi.

“GAZETECİLER UNUTULMADI”
Törende ayrıca Kampanyaya destek veren Belediye Meclis Üyesi Ercan Atasoy’a, İHA Didim Muhabiri Hüseyin Çalışkan’a ve DHA Didim Muhabiri Buket Yetişsin’e Dernek Başkanı Yusuf Doğan tarafından teşekkür belgesi verildi. Törende ihtiyaç sahibi vatandaşların yakınları dernek yönetimine teşekkür etti ve ardından toplu fotoğraf çektirildi.