Ödemiş"in Çayır Köyü"nden başlayıp, Aydın"ın Eğrikavak Köyü"nde sona eren doğa gezisi büyük ilgi gördü. Bu arada, EKODOSD"un doğa gezisi sırasında en çok ilgiyi gören yerlerin başında ise Koçak Kanyonu yer aldı. Bugüne kadar keşfedilemeyen ender yerlerden birisi olan Aydın"ın Akçaköy ile Eğrikavak köyleri arasında kalan Koçak Kanyonu ise olağanüstü doğal güzellikle ile keşfedilmeyi bekliyor.
EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, Kartpostallardaki gibi, sonbaharın tüm canlı renklerinin hakim olduğu Koçak Kanyonu"nda muhteşem bir doğanın hakim olduğunu belirterek, “Aydın"ın yanı başında sayılan muhteşem bir doğanın hakim olduğu kanyon, benzersiz bitki çeşitliliği, anıtsal nitelikteki ağaçları ve tüm güzellikleriyle keşfedilmeyi beklemekte, doğa yürüyüşçülerinin hayran olacağı parkurlara da sahip. Doğanın tüm haşmetli cömertliğini gösterdiği kanyondaki bu zenginliğin en büyük nedeni, Koçak deresi. Çayır Köyü"nden başlayarak, civardaki küçük derelerle birleşip, tüm vadiyi canlandıran Koçak deresi, bölgenin can damarı haline gelmiş” dedi.
EKODOSD"un doğa gezisi sırasında, doğa severler Türkiye"nin kestane ambarı olan Aydın"ın Eğrikavak Köyü"nü de ziyaret etti. Doğa severleri karşılayan Eğrikavak Köyü Muhtarı İlyas Yüksel, geziye katılan tüm doğa severlere ikramda bulunurken, köyün genel durumunu, ürettikleri ürünleri, halkın sosyal yapısını, ve yağmur nedeniyle iptal edilen Kestane Festivalini anlattı.