Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Kanuni dinlemeler vardır, kanunsuz dinlemeler de suçtur, varsa...'' dedi.

Gül, Japonya'ya hareketinden Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin, yüksek yargı organlarının temsilcileriyle görüştüğünü anımsatarak, ''Bu görüşmeleriniz Hükümet ile yargı arasındaki gerilimin düşmesine yol açacak mı, görüşmelerden edindiğiniz izlenim nedir?'' sorusu üzerine ''bu konuyla ilgili yeterli açıklamaların yapıldığı kanaatinde olduğunu'' ifade etti. Gül, ''Ortada bir gerginlik falan da yok'' diye konuştu.

Bir gazetecinin son günlerdeki ''dinleme'' tartışmalarını anımsatarak, ''Cumhurbaşkanı olarak böyle bir kaygı duyuyor musunuz, dinlemeyi nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna Gül, ''Türkiye Büyük Millet Meclisinde bugün bu gayet açık, şeffaf bir şekilde konuşuluyor, tartışılıyor. Kanuni dinlemeler vardır, kanunsuz dinlemeler de suçtur, varsa...'' karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin ''Brüksel'den bugün bir haber yansıdı. Üç fasılın daha kapandığı, Kıbrıs Rum Kesimi'nin çok ciddi bir şekilde muhalefetiyle fasılların kapandığı yönünde. AB ile bu gelişmeleri nasıl görüyorsunuz?'' sorusu üzerine, AB ile müzakere sürecinin zor olduğunu belirtti. Gül, ''Türkiye kararlıdır, bu müzakere sürecini eninde sonunda başarıyla bitirecektir. Çünkü bu tarihi karar alınırken oy birliğiyle alınmıştır. Ne zaman biter bilmeyiz, ama Türkiye'nin hedefi tam üyeliktir. Bu bakımdan bazen siyasi, geçici
problemler olabilir, ama sonunda bunun başarılacağına inanıyorum'' dedi.