Elmanın aynı zamanda kanser düşmanı bir meyve olduğunu belirten Turan, “Elmanın sağladığı vitaminlerin en önemlisi C vitaminidir. En fazla kabuğunda ve kabuğun hemen altında yoğun olarak bulunur. Bu nedenle iyi yıkanmış elmanın kabuğuyla tüketilmesi en doğrusudur” dedi.

İçinde birçok vitamin ve mineral bulunduran elmadan vücudun mahrum bırakılmaması gerektiğini ve toplum olarak elma tüketiminde "soyarak yeme" gibi yanlış bir alışkanlığımız olduğunu ifade eden BSK Aydn Anka Hasanesi Dahiliye Uzmanı Filiz Canlı Turan “Kökeni Doğu Avrupa olan ülkemizde de bolca yetiştirilen ve herkesin uygun fiyata ulaşabilmesi mümkün olan elmada, sindirilebilir şeker, bedenin dengesi için çok gerekli enzimler, temel asitler ve potasyum, sodyum, kalsiyum, fosfor gibi madenler bulunur. Diyetler için de mükemmel bir seçenektir. Hemen hemen herkesin severek yediği elmanın faydaları saymakla bitmiyor. Çağın belalı hastalığı kanserden, kolesterole kadar birçok hastalığın gerek riskini azaltmada gerekse önlemede önemli rol üstleniyor. Ancak toplum olarak elma tüketiminde yanlış bir alışkanlığımız var. Bir çok kişi elmayı soyarak yiyor. Oysa elmanın temiz bir şekilde yıkanıp soyulmadan yenmesi çok daha faydalıdır. Öğle yemeğinden önce yendiğinde ya da kabuğuyla pişirildiğinde bağırsakları çalıştırır ve yumuşatır, kabızlığı önler. İçindeki petkin maddesi zararlı kolesterolü (LDL)'yi düşürürken, faydalı kolesterol (HDL) oranını yükseltir.

Dalağın kan yapmasını sağlar. Çalışırken devamlı olarak oturanlar ve fazla kilolular için çok faydalıdır. Bünyesindeki C vitamini sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir. Nefesi rahatlatır. Yapılan bazı araştırmalar, elma yiyenlerin daha kolay nefes aldığını göstermektedir. Gastritten kaynaklanan yanmaları hafifletir. Her bir elma çekirdeğine, koskoca kimya fabrikalarının 10mikrona küçültülen şifreleri yerleştirilmiştir” dedi.