Max isimli köpeğinin sağ göğsünü koklamasından şüphelenip doktora giden ve göğüs kanserine yakalandığını öğrenen kadın Burns, erken teşhis sayesinde sağlığına kavuştu.

Bayan Burns, “Hemşire bana kanser olduğumu söylediğinde ilk tepkim 'biliyorum, köpeğim bana söyledi!' oldu. Ondan gülmesini bekledim ama o bana benzer vakalara rastladığını anlattı."

Emekli mühendis eşiyle yaşayan bayan Burns, tümörü alındıktan sonra oldukça sağlıklı bir şekilde hayatına devam ediyor.

"HAYATIMI KURTARDI"
Burns, İskoç çoban köpeği Max'in sağ göğsünü kokladıktan sonra garip hareketler yapmasından rahatsız olup doktora gitti. Çekilen göğüs filminde Burns'te göğüs kanseri başlangıcı belirlendi.

Max'e hayatını borçlu olduğunu kaydeden Burns "Sürekli göğüslerime öfke ile bakıyor, kokluyor ve havlıyordu. Max'in garip hareketlerinden bir şeylerin yanlış gittiğini anladım. Şimdi sağlımın yerimde" dedi.

Uzmanlar köpeklerin birer kanser bulucu olarak yetiştirilebileceğine inanıyor. Bir köpeğin koklaması, bir insanınkinden 100 bin kere daha güçlü.

Kanser hücreleri Volatile Organic Compounds adı verilen kimyasallar üretiyor ve bu bileşenlerin de köpeklerin tepki verdiği bir koku ürettiğine inanılıyor.

GAZETEPORT