Genellikle 50-70 yaş grubunda rastlanan akciğer kanseri, son yıllarda 40 yaşın altındakilerde de görülmeye başladı. Akciğer kanserinin tedavisi sırasında şunlara dikkat etmelisiniz:

Radyasyon tedavisi; pnömoni (zatürre) ve pulmoner fibroza (akciğer dokusunun hasar görüp yara oluşması) sebep olabilir. Antioksidanlar; bu hasarların oluşmasını önleyebilir. Antioksidanlar; yaban mersini, çilek, domates, soğan, üzüm, fındık, kırmızı et ve balık gibi gıdalarda bulunur. Tedavi sırasında kereviz, bergamot ve maydanoz gibi gıdalar bolca tüketilmelidir. Ancak hastaların, bu gıdaların yanı sıra antioksidan içeren besin takviyeleri de alması gerekir.

Yapılan bir araştırmaya göre; kemoterapi sırasında alınan vitamin takviyeleri, eser elementleri ve yağ asitleri; küçük hücre akciğer kanseri olan hastaların yaşam süresini uzatıyor.

GINGKO ÖZÜ FAYDALI
Cisplatin ve karboplatin gibi platinyuma bağlı ajanlar; küçük olmayan hücre kanseri (NSCLC) tedavisi için öncelikli kemoterapi çeşitleridir. Ancak bu ajanlar, periferal nöropatiye (sinir sistemenin bir kısmının zedelenmesi) sebep olabilirler. Yapılan araştırmalar; gingko özünün, nöropatinin süresini ve şiddetini azalttığını ortaya çıkarmıştır.

Yüksek derecede oksotoksik bir madde olan Cisplatin, duyma kaybına neden olur. Hayvanlar üzerinde yapılan bir araştırma; N-asetil-sistein isimli maddenin duyma nöronal ve saç hücre toksiklerine karşı koruma etkisi olduğunu göstermiştir. E vitamini, methionin ve glutathion ester de; cisplatinin etkisinden korur.