Adnan Menderes Üniversitesi"nin başarılı akademisyenlerinden ve önümüzdeki ay yapılacak rektörlük seçimlerinde rektör adayı olan Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu uyguladığı tamamlayıcı tıp tedavileri ile sadece Aydın"da değil tüm Türkiye"de kanser hastalarına şifa dağıtıyor.
Özellikle kanser hastalarının kemoterapi sonrası yaşam kalitesini artırmak ve yaşam süresini mümkün olduğu kadar uzatmak için tamamlayıcı tıp yöntemini Üniversite Hastanesinde uygulayan Birincioğlu, kanser hastalarının uykusuzluk, gerginlik, kilo gibi pek çok derdine de derman oluyor.
Prof.Dr.Birincioğlu, doğumla başlayan ve ölümle sonlanan yaşam sürecinde, bedensel ve zihinsel, doğal ve enerjik yaşamayı olanaklı kılacak, sağlıklı yaşlanma için gereken ne varsa bünyesinde barındıran koruyucu tıp uygulamaları içerisinde gösterilen antiaging konusunda yaptığı çalışmalarla da tanınıyor. Güzelliğin doğal yöntemlerle korunması konusunda çalışmalar yürüten Prof. Dr. Birincioğlu, Söke Ovası"nda özel koşullarda pek çok bitkinin üretilmesi ve bu bitkilerin özünün doğal yöntemlerle ayrıştırılarak krem ve yağ olarak bilimin hizmetine sunulması konusunda da danışmalık yapıyor.
“SÖKE OVASI TIPBA DA HİZMET VERECEK”
Söke Ovası"nda onlarca çeşit bitkinin üretilmesine önayak olan Prof.Dr.Birincioğlu, bu bitkilerden elde edilen saf yağların özleriyle cilt bakım kremi, kış kremi, karın çatlak kremi ve topuk kremi gibi ürünler geliştirmek için bilimsel çalışmalar yürütüyor. Üretilen bitki ve bunların özünden elde edilen yağların piyasada gelişigüzel satılan bitki ve yağlarla karıştırılmaması gerektiğini söyleyen Birincioğlu, üzerine çalıştığı ürünlerin tamamen bilimsel nitelikli olduğuna dikkat çekti.
En büyük hedeflerinden birinin tüm bilimsel çalışmaların tek bir merkez altında yürütüleceği ve yurtdışında benzerleri bulunan Türkiye"nin ilk tamamlayıcı tıp uygulama ve araştırma merkezini kurmak olduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu “Bunun için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Böyle bir merkez açıldığı zaman Türkiye"de pek çok önemli bilimsel çalışmaya imza atılacak ve tek bir merkezde akupunktur, fitoterapi-aromateropi, banliyö tedavisi, şifalı su ve bitkisel tedavi gibi tamamlayıcı tıp uygulamalarıyla hastanın ömrünü ve yaşam kalitesini artırıcı pek çok tedavi yöntemi uygulanabilecektir. Aynı zamanda bu sistemle bu alanda sayısız uzman da yetiştirilebilecektir” dedi.