Kanser hastalarını bir araya getirecek Hasta Kongresi Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek. 28-29 Haziran tarihlerinde Antalya’da yapılacak olan kongrede, kanserde gelinen son nokta hastaların deneyimleri ile masaya yatırılacak.

Antalya Meme Hastalıkları Derneği,Uludağ Üniversitesi ve Pittsburg Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Farklı Yönleri ile Meme Kanseri Sempozyumu” kapsamında Türkiye’de ilk kez Meme Kanseri Hasta Kongresi yapılacak.

Antalya Meme Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, Uludağ Üniversitesi Medikal Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tükkan Evrensel, Meme Hastalıkları Federasyonu Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Vahit Özmen ile Pittsburgh Üniversitesi Tıp Merkezi’nden Prof. Dr. Atilla Soran başta olmak üzere ulusal ve uluslararası arenadan çok sayıda uzman katılımcının olduğu sempozyumda, meme kanseri hastaları; yaşam kalitesini etkileyen sorunları, yaşadıklarını ve deneyimlerini bilim insanları ile paylaşacak.

Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanlığı’nın verilerine göre Türkiye’de kadınlarda en sık görülen kanserlerin başında meme kanseri geliyor. “Farklı Yönleri ile Meme Kanseri Sempozyumu”nda da her 4 kadın kanserinden biri olmaya devam eden meme kanseri, değişik boyutları ile ayrıntılı olarak ele alınacak; meme kanserinin Türkiye’de ve Amerika’da çizdiği tablo tartışılacak, tedavideki güncel durum masaya yatırılacak.

28 Haziran Cumartesi günü saat 14.30’da, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Antalya Meme Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan’ın açılış konuşmaları ile başlayacak olan “Farklı Yönleri ile Meme Kanseri Sempozyumu”na, Şarkıcı Kıraç da bir konserle destek verecek. Hastalar ve doktorları bir kez daha buluşturacak olan Kıraç konseri 28 Haziran akşamı Antalya Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek.