Sağlık sorunları gerekçesiyle cezaevinden tahliye edilen Ergenekon terör örgütü sanığı Ferit İlsever'in raporunda ilginç veriler ortaya çıktı! Sağlık sorunları gerekçesiyle cezaevinden tahliye edilen Ergenekon terör örgütü sanığı Ferit İlsever'in, 12 Ağustos'ta çekilen Pozitron Emisyon Tomografi (PET)'nin raporunda kanser olma riskinin yüzde 1'in altında olduğu ortaya çıktı.

Zaman'ın haberine göre, inceleme bulgularını değerlendiren uzmanlar, İlsever'in kanser olma riskinin sigara içen herhangi bir kişiden farklı olmadığını belirtti. Hastalığın cezaevi şartlarıyla alakasının olmadığını açıkladı. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin, biyopsi yönünde bir talepte bulunduğu; ancak İlsever'in 'hastane şartlarını beğenmediği için teklifi reddettiği' öğrenildi.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever, 29 Ağustos'ta Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nden tahliye edilmişti. Aydınlık Dergisi'nin 24 Ağustos 2008'de yayınladığı haberde, İlsever'in akciğerlerindeki kitlenin kanser olup olmadığı teşhisinin yapılabilmesi için ameliyat olması gerektiği iddia edilmişti.

29 Ağustos'ta Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nden tahliye edilen İlsever'in 12 Ağustos'ta İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Bölümü'nde çekilen PET'nin raporunda kanser olma riskinin yüzde birin altında olduğu belirtiliyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlhami Uslu, inceleme sonuçlarına göre kanser riskinin çok düşük olduğunu ifade ediyor. 2007'nin Ocak ayında PET cihazına giren İlsever'in sağlık durumunda o günden bugüne ciddi bir değişiklik yaşanmaması da rapora yansıdı. Radyoloji uzmanı Doç. Dr. Kamran Mahmutyazıcıoğlu, "Eğer hastada kanser riski ağır bassaydı iki PET incelemesi arasında bu belli olurdu. Fakat raporda çok büyük bir değişiklik yaşanmadığı belirtilmiş." diyor.

Cezaevi şartları gerekçe olamaz

Rapor ışığında İlsever'in hapishane şartlarında hastalık kapmadığının da açık olduğunu aktaran Mahmutyazıcıoğlu, kesin teshis için biyopsi yapılması gerektiğini vurguluyor: "Hastanın akciğerinde 20 aydır belirgin değişme göstermeden devam eden bir hastalık var. Ancak hasta kanser mi yoksa iltihabî akciğer hastası mı? Henüz ayrımı yapılamamıştır. Bunun için biyopsi şart." İlsever'in avukatı Gönenç Laçin, müvekkilinin ciddi bir rahatsızlık geçirdiğini savunarak, "Kendisi kanser. İnanın bana, ring arabasına bile binemeyecek durumdaydı." diyor.

Hasta ama toplantıdan toplantıya koşuyor!

İlsever tahliye olurken biyopsisini Siyami Ersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaptıracağı ifade edilmişti. Ancak İlsever'in, biyopsi için gideceği belirtilen Siyami Ersek Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne de uğramadığı ortaya çıktı. İlsever'in tahliye olmasını sağlayan raporu hazırlayan adı geçen hastanede görevli Doç. Dr. Kemal Yeşilçimen, İlsever'in akciğerinde kist tespit edildiğini anlatıyor. Yeşilçimen, İlsever'i yaklaşık 6 aydır da görmemiş. Ağır sağlık sorunları sebebiyle tahliye edilen Ferit İlsever, hastanede müşahede altına alınması gerekirken İşçi Partisi ve Ulusal Kanal'da toplantıdan toplantıya koşuyor.