ADANA'da konsomatris çalıştırma nedeniyle otel ve bar işleten 2 kişi ile adamları arasında, otel lobisinde yaşanan silahlı çatışmada 2 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Kanlı baskın Abidinpaşa Caddesi'ndeki Santral Palas Oteli'nde saat 06.00'da meydana geldi. İddiaya göre, Alem Bar'ın işletmecisi 27 yaşındaki Kemal Ügü, daha önce çalışırken işten çıkardığı 3 konsomatrisin çalıştığını öğrendiği Santral Palas Oteli'ne sabaha karşı baskına gitti. Ügü, "Siz benim işten çıkarttığım kadınları nasıl çalıştırırsınız?" diyerek otel çalışanlarından birini dövdükten sonra oradan ayrıldı. Bunu duyan otel işletmecisi 26 yaşındaki Ahmet Sezen de, telefonla Kemal Ügü'yü arayıp, "Gel buradayım, seni bekliyorum, görüşelim" diye çağırdı. Bir çalışanı tartakladığı otele, yarım saat sonra yanına birkaç adamını da alıp, tekrar giden Ügü, işletmeci Sezen ile lobide oturup, konuşurken tartışma çıktı. Konsomatrisler yüzünden çıkan tartışma tarafların birbirlerine kafa tutmasıyla kısa sürede büyüyüp silahlı kavgaya dönüştü. Otel lobisinde yaşanan silahlı çatışmadaKemal Ügü, Ahmet Sezen, otel çalışanları 48 yaşındaki Veysi Ulukan, 26 yaşındaki Halil Karabulut ve 22 yaşındaki Muhammet Karabulut yaralandı.

Çatışma sırasında Kayalıbağ Mahallesi'nde devriye gezen polis, silah sesleri üzerine olay yerine geldiğinde, otel işletmecisi Sezen ile otel çalışanları Ulukan ve Halil Karabulut'u yerde yaralı buldu. 4 yaralı, olay yerine çağrılan ambulanslarla ve taksiyle çeşitli hastanelere götürüldü. Olayda yaralanan Kemal Ügü'nün de adamları tarafından Özel Adana Hastanesi Acil Servisi'ne bırakıldığı, bırakan kişilerin kimseye görünmeden kaçtığı anlaşıldı. Yaralılardan, başından tek kurşun isabet eden Ulukan ile Ügü çabalara rağmen kurtarılamadı.

Aralarında konsomatrislerle otel çalışanlarının da bulunduğu 10'dan fazla kişi, ifadelerine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Kimliği açıklanmayan bir kadın polis aracına binerken, "Ben ondan ayrılmıştım, görüşmüyordum" diyerek gözyaşı döktü.

Sol kasığına isabet eden kurşunla yaralanan Halil Karabulut'un ise polise ilk ifadesinde saldırının kadın meselesinden kaynaklandığını ileri sürerek, "Baskını Alem Bar'ın sahipleri gerçekleştirdi" iddiasında bulundu.
Otelin ve Ügü'nün bırakıldığı hastanenin güvenlik kamerası görüntülerini de inceleyen, olayla ilgili adları açıklanmayan 3 kişiyi de arayan polis, soruşturmayı sürdürüyor.


MİLLİYET