ADANA"da 32 yaşındaki Murat Kutlu, kendisiyle aynı yaştaki eşi Sevim Kutlu"nun başkası ile ilişkisi olduğu dedikodusu üzerine, minibüse bindirdiği eşi ile komşusu 45 yaşındaki Ayşe Aydemir"i, 9 yaşındaki oğulları Mehmet"in gözü önünde başlarından tabanca ile vurarak öldürdü. Minibüsün yakınında 34 yaşındaki Kadri Kaçan da yaralı olarak bulundu. Olaydan sonra kaçan katil zanlısı Kutlu"nun yakalanabilmesi için kentin giriş çıkışları denetim altına alındı.

Olay, kent merkezinden 10 kilometre uzaklıktaki Sarıhamzalı Mahallesi"ndeki bir bahçenin içinde saat 09.30 sıralarında meydana geldi. Bir minibüsün içinde 2 kadın cesedi bulunduğu ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, çalışır durumdaki 16 F 3673 plakalı minibüsün içinde 4 çocuk annesi Sevim Kutlu ve 5 çocuk annesi Ayşe Aydemir"in başlarından tabancayla vurulmuş cesetleri ile karşılaştı.

Jandarmanın geldiğini görünce olay yerinin yakınındaki bir tarladan çıkan ve omuzunda kurşun yarası bulunan ancak konuşamayan Kadri Kaçan da, çağrılan ambulansla Çukurova Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı. Durumu ağır olan ve ameliyata alınan Kadri Kaçan'ın ifadesi alınamadığı için olayla ilişkisinin ne olduğu henüz anlaşılamadı.

ÇOCUK ÇİFTE CİNAYETE TANIK OLMUŞ

Olayla ilgili inceleme başlatan jandarma ekipleri, cinayetlerin işlendiği bölgede öldürülen Sevim Kutlu"nun oğlu 9 yaşındaki Mehmet Kutlu"yu ağlarken buldu. Olay sırasında orada olduğu belirlenen küçük çocuğun, annesinin ve komşusunun öldürülmesine tanık olduğu ortaya çıktı. Olayı babasının yaptığını söylediği öne sürülen küçük çocuk, jandarma tarafından gözetim altına alınarak götürüldü.

Minibüsün içindeki cesetler, yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu"na kaldırıldı. Minibüsü kimin kullandığı da belirlenemedi. Jandarma ifade almak için Kadri Kaçan"ın ameliyattan çıkmasını beklerden, olay yerinden plakasız bir motosikletle kaçtığı belirlenen Murat Kutlu da tüm kentte aranıyor. Bir fabrikada bekçi olarak çalışan Murat Kutlu"nun yakınlarının da ifadelerine başvuruldu. DHA