Yoksulluğun üzerine bir de deprem felaketi eklenince Haiti, “cehennemin diğer adı” oldu. Dünyadan gelen yardımlar layıkıyla koordine edilemezken şiddet olayları da tırmanışa geçti. Felaketin üzerinden günler geçtikçe enkaz altından sağ kurtulanların anlattıkları da dehşetin boyutunu gözler önüne seriyor. Bunlardan en yürek burkan hikayelerden biri ABD'li Dan Woolley'ye ait. Enkaz altında kalan Dan Woolley'in hayatını aslında cep telefonu kurtarıyor. Woolley, 65 saat kaldığı enkazın altında yaşadıklarını MSNBC televizyonun Today adlı sitesine anlattı.

TELEFONDAN İLKYARDIM BİLGİSİ

Woolley, cep telefonuna indirdiği ilk yardım uygulaması sayesinde kırık bacağına turnike yaptı. Başındaki kanamayı da bu sayede durdurdu. Ayrıca başındaki travma nedeniyle uyumaması gerektiğini de öğrenen Woolley, 20 dakika aralıklarla cep telefonunun alarmını kurdu. Ancak Woolley, öleceğini düşünerek çocuklarının okuması için bir defter tutmaya başladı. ABD'li film yapımcısı kurtarıldıktan sonra, “Çok ağladım. Enkaz altındaki zamanımı ailem için oradan yapabileceğim herşeyi yapmak amacıyla kullanmaya çalıştım. Yapabileceğim tek şey de onlara hayatta yol gösterecek notlar bırakmaktı” dedi.

6,1'lik büyük şok

Haiti, ülkeyi yerle bir eden 7 büyüklüğündeki depremden 8 gün sonra, dün 6.1 büyüklüğündeki artçı bir depremle yeniden sarsıldı. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'nden yapılan açıklamada, TSİ 13.03'te meydana gelen artçı depremin merkez üssünün, Jacmel kentinin 42 kilometre batı-kuzeybatısı olduğu belirtildi. Artçı deprem nedeniyle herhangi bir can kaybı veya maddi hasar meydana gelip gelmediği konusunda net bir bilgi bulunmuyor./yeni şafak