Avrupa Yakası’nda iki yakın arkadaşı canlandıran Yavuz Seçkin’le Ata Demirer’in arasına kara kedi girdi. Seçkin, kendi film projesini kopyalamakla suçladığı Demirer’i mahkemeye verdiğini açıkladı.

* Seçkin, Ata Demirer’in ‘Berlin Kaplanı’ isimli filmi yaparken kendi projesi ‘Das Borak-Kreuzberg Kaplanı’ndan esinlendiğini söyledi.

* Noter aracılığıyla Demirer’e ihtar çektiğini belirten Yavuz Seçkin, “Anlamadığım bir pişti durumu var. Projeler isim olarak birbirine benziyor. Benim işim noterde tescillenmiş bir iş. Bunları kendilerine ilettim ama geriye olumlu dönüş alamadım. Olay tamamen hukuka döndü. Avukatım aracılığıyla ne gerekirse yapıyorum. Bu karakter benim” diye konuştu.

* Seçkin, “Filmin yönetmeni Hakan Algül ve Necati Akpınar’ın da haberi var. Maalesef hiç yakışık almayan durumlar olacak. Benim altı yıllık emeğim boşa gidecek. Sen de yap diyorlar. Şimdi onlardan sonra bu filmi yapsam izlenir mi? Benim filmim nisan ya da mayıs gibi çekilecek. Onlar erken başlıyor” dedi.

* Seçkin, Demirer’in kolundaki dövmenin hatırlatılması üzerine “Das Borak karakterinin bir klibinde koluma dövme yaptırmıştım. Şimdi Ata’nın da kolunda dövme var. Pes” dedi.

SEÇKİN ŞENVARDAR - Milliyet