24 Aralık 1865 ABD'de Tennessee'de kurulan siyahi karşıtı ırkçı gizli örgüt Ku Klux Klan hala aktif. İngiltere'de 4 kişilik bir aile 14 ve 11 yaşlarındaki 2 çocuklarını da örgüt üyesi yaptı.

Genellikle hayatlarını gizleyen bu örgütün üyelerinin evine İngiliz gazetelerinden Daily Mail girmeyi başardı. Amanda, Sam, Mike ve Dustin Nisan ayında bu gizli örgüte katıldı. "Beyaz gücün çığlıkları" duyurusuyla örgüte katılım çağrısını duydular ve bu gizli dünyanın içine girdiler.

IRKÇILIK YÜKSELİYOR
Baba Sam, çocuklarını bu ırkçı grubu neden aldığını şöyle ifade ediyor, "Biz Afrikalı ile Amerikalının arkadaş olamayacağını çocuklara öğretmek için onları da KKK üyesi yaptık, Klan onları yükseltecek, onlar doğru yolu kendileri seçecek."

Ku Klux Klan örgütü Amerikan iç savaşı sonrasında siyahilerin kazanmaya başladığı haklara, özgürlüklere ve siyahilerle beyazların eşitliğine karşı örgütlendi. Amaçlarına ulaşmak için şiddet ve teröre başvuran örgüt iki defa dağılmasına rağmen 1950 ve 1960'larda tekrar canlandı. Günümüzde bazı bölgelerde sadece yerel bazda faaliyet gösteren örgüt sosyal medyada da etkinliğini artırmak istiyor.