Kamera kaydına göre 44 yaşındaki müteahhit Hasan Helvalı ile inşaat teknikeri 42 yaşındakmi Erdoğan Birlik önce koridorda kavga etti. Arayan giren kişiler kavgayı yatıştırmaya çalışırken, Helvalı silahını çıkardı. Bunun üzerine herkes kaçtı. Birlik ise kaçmayıp üzerine doğru yürüdüğü müteahhitin silahından çıkan kurşunlarla karnından yaralanınca, kaçıp çay ocağına sığındı. Ancak Helvalı peşinden gidip silahında geri kalan tüm mermileri sıktı.
Samsun'un Atakum İlçesi'nde bulunan Karayolları 7'nci Bölge Müdürlüğü binasında dün meydana gelen ve kentte büyük yankı uyandıran cinayet, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kayıt edildi. Binada inceleme yapan polisler, güvenlik kameralarının kayıtlarına savcılık kararıyla el koydu. Bu kayıtlara göre müteahhit Hasan Helvalı, saat 11.35'de binanın ikinci katındaki tuvaletten çıkıyor ve bir odaya giriyor. Yaklaşık 1.5 dakika sonra koridorda önde inşaat teknikeri Erdoğan Birlik, arkasında Hasan Helvalı bir şeyler konuşarak hızlı adımlarla yürüyor. Koridorun sonuna gelindiğinde Birlik, aniden geri dönüyor ve Helvalı ile boğuşmaya başlıyor. Karşılıklı olarak birbirlerine vururlarken, diğer çalışanlar sesler üzerine dışarı çıkıp tarafları ayırmaya çalışıyor. Bu sırada Müteahhit Hasan Helvalı bir kişinin kendisini tutmasına rağmen belindeki ruhsatlı tabancasını çıkarıp, namluya mermi sürdü. Çevredekiler panik içinde sağa sola kaçışırken, yalnız Erdoğan Birlik kaçmayıp ısrarla silaha doğru yürümeye devam etti. Bu sırada Hasan Helvalı da tabancasını ateşledi. Yaralanan Birlik can havliyle kaçarak çay ocağına sığınmasına rağmen peşinden gelen Helvalı tabancasında bulunan tüm mermileri üzerine boşalttı. Olay yerinde 15 boş kovan bulundu.

SUSMA HAKKINI KULLANDI
İşlediği cinayetin ardından kaçmayan ve ruhsatlı silahıyla birlikte olay yerine gelen polislere teslim olan Hasan Helvalı Samsun Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekiplerince gözaltına alındı. Ancak poliste kendisine sorulan hiç bir soruya cevap vermeyeceğini belirterek susma hakkını kullanmak istediğini söyledi. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor.
Olay, Atakum ilçesinde bulanan Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nde saat dün saat 11.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Karayolları'na iş yaptığı öğrenilen müteahhit Hasan H.(44), Ankara dönüşü Trabzon'a giderken Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Hasan H., bir hafta önce telefonla aralarında küfürleşme yaşadığı iddia edilen Yapım Başmühendisliği'nde inşaat teknikeri olarak görev yapan Erdoğan Birlik (44) ile koridorda karşılaştı.