HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, Yaşar Okuyan'ın partiden ayrılmasının kan kaybı olup olmadığı sorusuna, “Bizim partide Yaşar Okuyan filan yok. Onların görevleri üç ay önce bitti. Kan kaybı falan yok. Kanımıza kir bulaşmıştı, temizledik.” cevabını verdi.

Halkın Yükseliş Partisi (HYP) Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, Yaşar Okuyan'ın partiden ayrılmasının kan kaybı olup olmadığı sorusuna, “Bizim partide Yaşar Okuyan filan yok. Onların görevleri üç ay önce bitti. Kan kaybı falan yok. Kanımıza kir bulaşmıştı, temizledik.” cevabını verdi.

Parti sekreteriyle yaşandığı iddia edilen olayla ilgili de konuşan Öztürk, “Olay molay yok arkadaşlar. Olay yok arkadaş. Dedikodu onlar, çeşme başı lakırdısı.” dedi. Öztürk, daha sonra parti kongresi salonuna alkışlarla geldi.


Konuşmasına, yeni yazdığı 'Allah ile Aldatmak' adlı kitaptan örnekler vererek başlayan Öztürk, Allah'ın Kur'an'da insanlara 'Sizi benimle aldatacaklar.' dediğini hatırlattı.

Allah ile aldatmanın ilk göstergesinin dine riyayı sokmak ve ibadetleri şov aracı yapmak olduğunu vurgulayan Öztürk, ilk başlığını 1990'da attığı bir yazısına atıfta bulunarak, şunları söyledi:


“Yazının başlığı şudur. Nereden gelmiş nasıl bir ses ki, o gün yazmışız bunu. 1990'lar. 'Maun suresi tokatlıyor' demişiz. Ve bu başlığı 8 defa kullanmışız. Nedir bu Maun suresi? Şimdi benim küçük bir kitabım çıkacak. Bu açılmış bir dosyaydı. Dosyanın adı şudur, 'Maun suresi ve düşürdüğü maskeler' Kur'an diyor ki, 'Halkın, kamunun, toplumun haklarını, malını mülkünü, nimetlerini herhangi bir yolla çalıp çırpan veya çalınıp çırpılmasına seyirci kalan, bunların gerçek sahiplerine ulaşmasını engelleyenlerin namaz niyaz içinde de olsalar bunların dinleri imanları yoktur. Bunlar imansızdır.' Bu iddia, büyük bir iddia. Bunun altından kalkın da göreyim.” (Yenişafak)