Polisler Bakanlar Kurulu'nun Başbakanlık yeni binada toplandığını belirterek öğrencileri buraya yönlendirdi, ancak gerçek ortaya çıkınca öğrenciler kurulun toplandığı eski binaya yürümek istedi. Polis ekipleri tarafından kandırıldıklarını söyleyen öğrenciler Güven Park'a kadar yürüyerek burada oturma eylemi yaptı.

Kızılay Meydanı'ndaki Milli Piyango Müdürlüğü binası önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik öğrenci grubu, `İşçilere yüzde 3, harçlara yüzde 500', `Harçlara zam yaptırmayacağız', `Parasız eğitim' yazılı pankartlar açarak `Pes etmeyeceğiz, pes ettireceğiz', `Harçlara değil maaşlara zam' sloganlar atarak bugün Bakanlar Kurulu'nun toplandığı eski Başbakanlık binasına yürümek istedi. Ancak devreye giren polis ekipleri "Bakanlar Kurulu, Başbakanlık yeni binada toplandı" diyerek öğrencileri buraya yönlendirdi. Eylemciler polise güvenerek Çevik Kuvvet ekipleri nezaretinde sloganlar atarak Başbakanlık yeni binaya kadar yürüdü.

Harç zamlarını protestoda, `kandırıldık' gerginliği




Yeni binanın karşısında toplanan grup burada aralarında seçtikleri 3 temsilciyi taleplerini iletmesi için Başbakanlığa gönderdi. Başbakanlık yeni binaya giderek Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın özel kalemiyle görüşen 3 kişi, yaklaşık 1 saat sonra arkadaşlarının yanına dönerek, "Arkadaşlar polis bizi yanlış yönlendirmiş. Bakanlar Kurulu burada değil eski binada toplanmış ve biz hiç bir muhatap bulamadan döndük. Burdan kurulun toplandığı başbakanlığa yürüyerek Milli Eğitim Bakanlığı'na taleplerimizi ileteceğiz" dedi.

Grubun Bakanlar Kurulu toplantısının yaptığı başbakanlığa yürümek istemesi gerginliğe neden oldu. Polis ekipleri grubu çembere alarak yürüyüşlerine izin vermedi ve kısa süreli itişmeler yaşandı. Daha sonra uzun pazarlıklar sonucu grup yine polis nezaretinde Kızılay Meydanı'ndaki Güven Park'a kadar yürüyerek burada oturma eylemi başlattı. Bu arada gruptan seçilen 3 kişi de Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun özel kaleminde randevu alarak taleplerini dile getirmek üzere bakanlığa gitti. Parkta oturarak harç zamlarıyla ilgili sloganlar atarak protestolarını sürdüren gruba çevredeki vatandaşlarda büyük destek verdi. Birçok vatandaş eylemcilerin yanına gelerek megafonu eline alıp yaptıkları konuşmalarla desteklerini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'na giderek taleplerini dile getiren öğrenciler, harç zammı geri çekilinceye kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. Bir süre daha sloganlar atarak zammı protesto eden grup daha sonra dağıldı.
Vatan