Yaklaşık 1 aydır Van'da yaşananların ardından deprem gerçeği adeta tekrar hatırlandı. Özellikle son yıllarda hissedilen en ufak bir sarsıntıdan sonra internet kullanan herkesin Kandilli Rasathanesi'nin son depremlerle ilgili bilgi verdiği sayfasına bakması ise adeta alışkanlık haline geldi.
Herkesin en azından depremin merkez üssü ve büyüklüğü konusunda bilgi sahibi olabileceği tarzda hazırlanan ''http://www.koeri.boun.edu.tr/scripts/lst2.asp'' adresli internet sayfası son yıllarda büyük bir ilgi gördü.
Depremin yeri, büyüklüğü, derinliği, saat ve tarihiyle ilgili detaylı bilgilerin bulunduğu sayfada yer alan bilgiye göre, 20.06.2006 tarihi saat 18.30'dan bu yana sayfa 110 milyon 594 bin 497 kez görüntülendi. Sayfaya olan yoğun ilgi nedeniyle neredeyse her salise bile bu rakamın arttığı da gözlenebiliyor.
İlginç uyarı
Kandilli Rasathanesi son depremlerle ilgili bilgi verdiği bu sayfayı ziyaret edenlere, eleştiri, öneri ve sorularını yazma şansı da sunuyor. Eleştiri, öneri veya sorusunu yazmak isteyenler için bir e-mail adresinin duyurulduğu sayfada ise, bir uyarı dikkati çekiyor.
Kandilli Rasathanesi kendilerine soru sormak isteyenleri ''Lütfen 'Deprem olacak mı?' sorusunu sormayın'' şeklinde uyarıyor.