Selahattin Demirtaş, BDP’ye yönelik sürdürülen KCK operasyonlarının hükümetin başına bela olacağını belirterek, “Artık itiraz etmeyeceğiz, hepimizi alsınlar” dedi
 
Sınır ötesi harekat ve Kandil operasyonunun bölgesel savaşa yol açacağını ileri süren Demirtaş, “Amerika destek verse bile çözüm Kandil’i vurmakta değildir, çözüm Kandil’i ovaya indirmektedir” diye konuştu.
BDP tabanının büyük bölümünün 1 Ekim’de Meclis’e gidilmesi konusunda irade beyan ettiğini ifade eden Demirtaş’ın Milliyet’e yaptığı açıklamaların satır başları şöyle:
 
SAVAŞ RİSKİ VAR: Kara operasyonu bir çözüm olmaktan öte çok yeni ve büyük sorunlar doğurabilir. Daha önce de bu konuda uyarımızı yaptık. PKK’ye karşı bir kara harekatından çok giderek bir bölgesel savaşa, bölgesel çatışmaya dönüşme riski olabilir. Kesinlikle orada yaşanancak kayıplar hüktümetin sorumluluğunda olur. Amerika destek verse bile çözüm Kandil’i vurmakta değildir, çözüm Kandil’i ovaya indirmektedir.
 
MÜZAKEREYE HAZIRIZ: Defalarca çağrı yaptık. Müzakereleri bizimle de açıkça yapabilirler, gizli kapaklı değil. Biz hiç bir zaman görüşmeden, muhataplıktan kaçmadık. Mesele şudur ki; karşımızda çok parçalı bir muhatap var. AKP kendi içerisinde çok parçalı bir yapı. Kendi içlerindeki bu iktidar savaşı, birbirinin ayağını kaydırma hevesleri ve yarışı AKP’yi bir muhatap olmaktan çıkardı.
 
İMRALI KAPATILMALI: Öcalan’la görüşmek için Adalet Bakanlığı’na yaptığımız başvuruya olumlu olumsuz hiç bir yanıt almadık. İmralı’da Abdullah Öcalan’ın tutulduğu koşulların kesinlikle ortadan kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz. İmralı kapatılmalıdır. Kendisi ilk etapta başka bir cezaevine, sonra da ev hapsine acil bir şekilde nakledilmelidir. Öcalan’ın tırmanan savaşı durdurabilecek niyette, güçte olduğunu bildiğimiz için söylüyoruz.
 
TABAN MECLİS DİYOR: Halk toplantıları yapıyoruz, görüş alıyoruz. Ağırlıklı eğilim Meclis’e gidilmesi yönünde. Grubumuzda da bu şekilde eğilim ifade edildi. Ama sonuçta bütün bu gelişmeleri ve görüşleri topladıktan sonra içerdeki tutuklu milletvekillerinin de görüşlerini aldıktan sonra partimiz nihai değerlendirmesini yapıp kararını verecek.
 
ALMAYIN DEMEYECEĞİZ: Her gün gözaltılar yaşanıyor. Hukukun ve adaletin ayaklar altında olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Biz tutuklamayın, yapmayın, etmeyin demeyeceğiz.
 
Kaplan: Vicdan sınırları aşılıyor
 
BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan Ankara ve Siirt’te 7 sivilin hayatını kaybettiği saldırılarla ilgili “İnsanlık, vicdan, insaf sınırları aşılıyor” tepkisi gösterdi. BDP’li Kaplan twitter hesabında son günlerde yaşanan terörist saldırılarla ilgili değerlendirmeler yaptı. Kaplan, Ankara ve Siirt’teki saldırılarla ilgili ise şunları yazdı:
“Kim hangi mantık ve amaçla Ankara, Siirt ve diğer yerlerde rastgele bombalar patlatıyor, BDP kınadı sorumluları bulun diyor. Bir amaç ne kadar kutsalsa kullanılan her araç mubahtır anlayışı kabul edilemez, insanlık vicdan insaf sınırları aşılıyor. Hükümetin ve örgütün bunca görüşme sonrası geldiği nokta, 90’lı yıllara dönüş çıkmazıdır, sorunları şiddetle çözemeyiz.”