İngiliz The Sunday Times gazetesi, terör örgütü PKK üyeleri arasında Kürtlerin yanı sıra çeşitli uluslardan vatandaşların da yer aldığını ileri sürdü.

Gazete, Kandil'e çıkan muhabiri Hala Cabir'in izlenimlerini yansıttığı uzun haberinde "The Sunday Times, Kuzey Irak'ta PKK ile birlikte Türk kuvvetleri ile savaşan yabancıların arasında Britanyalıların da bulunduğunu açıklayabilir." diye yazdı.

Kandil Dağı'ndaki PKK'lılara dayanarak bazı Avrupalıların, terör örgütü ile işbirliği yaptığını belirten gazete, bölgede bulunan "3 bin PKK'lı terörist arasında, Rus, Alman, Yunan, İranlı ve Arapların da mevcut olduğunu iddia etti.

Haberde, bölgede en az üç Britanyalının da olduğu belirtildi. Gazete ayrıca PKK'ya karşı işbirliği sözü veren Irak makamlarının bu yönde herhangi bir adım atmadığını yazdı.

Kandil'e gıda malzemesi dolu kamyon

PKK'lılara yönelik ikmal yollarının kesilmediğine dikkat çeken Cabir, Kandil'e çıkarken yolda gıda malzemesi ile dolu birkaç aracı gördüklerini de anlattı.

Kandil Dağı'na çıkan The Sunday Times muhabiri, "Türkiye'nin, Kuzey Irak'taki Kürt bölgesel hükümetinin PKK'yı kıskaç içine alması talebine karşın onlara yönelik herhangi bir eylemin işareti yoktu.

Kandil'i neşe içinde tarif ettiler

Dağa giderken Irak ordusunun her kontrol noktasında geçmemiz yönünde işaret yaptılar ve bize gerilla mevzilerine giden yolu neşe içinde tarif ettiler." diye yazdı.