Olayda oto sürücüsü genç kız yara almadan kurtuldu, yanında bulunan arkadaşı ise ayağından hafif şekilde yaralandı.

Yeşiltepe Mahallesi 2'inci Tugay Caddesi'nde dün akşam saat 18.30 sıralarında meydana gelen olayda 27 yaşındaki Ergül Gaytanlı adlı bayan sürücünün kullandığı 26 EP 965 plakalı otomobil, sokak arasından aniden önüne çıkan 54 yaşındaki İbrahim Unç yönetimindeki 26 SV 012 plakalı otomobile çarptıktan sonra içerisinde yaklaşık 3 metre derinliğinde su bulunan DSİ'ye ait kanala uçtu.

MAHALLELİ SEFERBER OLDU

Kanala uçan otomobilde sürücü Ergül Gaytanlı ile yanında oturan 19 yaşındaki Gamze Elit'i kurtarmak için çevrede bulunanlar seferber oldu. Mahalle sakinleri evlerinden getirdiği halatı otomobilin bulunduğu yere attı. Sürücü Ergül Gaytanlı halatın bir ucunu otomobile bağlayarak aracının akıntıya kapılıp sürüklenmesini önledi. Bu sırada mahalle sakinlerinden 2 kişi de suya atladı ve ilk olarak oto sürücü Ergül Gaytanlı'yı ardından da Gamze Elit'i boğulmaktan kurtardı.

Kazada sağ ayağından hafif yaralanan Gamze Elit olay yerine gelen 112 ambulansıyla Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayda yara almadan kurtulan kanala uçan otomobilin sürücüsü Ergül Gaytanlı ile 26 SV 012 plakalı otomobili kullanan İbrahim Unç ise ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kanala uçan 26 EP 965 plakalı otomobil de vinçle sudan çıkartıldı. - hürriyet