Muşlu kanaat önderlerinden Ercan Konuk, "Terörü kınıyoruz. Hepimiz kardeşiz. Huzurumuzu bozmak isteyenler amaçlarına ulaşamayacak. Artık bu sorunun çözüme kavuşturulması gerekir. Uludere'de kaza geçiren askerlerimize yardımına koşan vatandaşlar dış mihrakların oyununu bozmuştur." dedi.

Konuk, "Bayram arefesinde vuku bulan Gaziantep olaylarını ve şiddeti kınıyoruz. Ülkemiz de bu türkü nahoş olayların olmasını istemiyoruz şiddet her nereden gelirse gelsin kim insanlığa ve insanlara kardeşliğe bomba atıyorsa biz bütün elleri bütün zihniyetleri kınıyoruz. Bu ülkede kardeşçe yaşamak istiyoruz. İnsanlar artık kardeşçe yaşamalı." diye konuştu.

Ercan Konuk, "Bu olayların arka boyutunu iyi irdelediğiniz zaman dış güçlerin olduğu kesinlikle kanidir. Kanaat önderleri olarak bu ülkenin huzur ve barış içerisinde yaşamasını ve bu ülkede insanların kardeşlerine zarar getirebilecek bütün olaylara karşıyız. " şeklinde konuştu.

"KÜRT TÜRK KARDEŞLİĞİNİ İNSANLAR BİR KEZ DAHA GÖRDÜ"

Şiddet her nereden gelirse gelsin terörü her kim yaparsa yapsın kim bomba atarsa atsın bu zihniyete karşı olduklarını kaydeden Konuk, "Bomba atan bütün ellere bütün zihniyetlere karşıyız biz bu ülkede yaşamak istiyoruz bu ülkede bütün insanların birinci sınıf vatandaş muamelesi görmesini istiyoruz. Geçen gün Uludere'de olan ve yaralanan askerlerimize Kürt kardeşlerimizin can havli ile yaptığı yardımı herkes gördü. Kürt Türk kardeşliğini insanlar bir kez daha gördü bütün insanlar bu ülkeyi seviyor ama ne yazık ki bu kardeşliği bozan bir sürü mihrak var. Bunu çok iyi irdelemek lazım." ifadelerini kullandı.

"TERÖR OLAYLARINI HER ZAMAN İNSANLIĞA KARŞI İŞLENMİŞ BİR SUÇTUR"

Memur-Sen Muş Şube Başkanı Ferhat Asya da terörü kınadı. Asya, "Öncelikle bir insan olarak insanlığa kast edilmiş bir olay olarak görüyorum. İnancımıza göre dinimize göre mübarek olan mukaddes olan bir günde bayram günü Ramazan Bayramı'nın kutlandığı o günde esefle, acıyla yıkıldık." dedi.