Uzmanlar, “Kan verince baş ağrısı ve stres gibi sorunlar azalıyor” diyor.Ülkemizde kan bağışının önemi yeni yeni önemsenmeye başlandı. Kan verince hastalanılacağı düşüncesi gittikçe azaldı. Her ilde bununla ilgili kampanyalar düzenleniyor.

HASTANEYE KAN BANKASI

İzmir Ege Üniversitesi'nde de “Kan Bağışı Can Bağışı" adlı bir proje başlatıldı. Projenin ilk gününde öğrenciler kan bağışında bulundu. Türkiye"de ilk olma özelliği taşıyan proje ile Ege Üniversitesi Hastanesi"nin ihtiyacını karşılayan bir kan bankasına sahip olması amaçlanıyor. Tıp Fakültesi Kan Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yeşim Aydınok, “Hastanemizde yılda ortalama 20-25 bin ünite kana ihtiyaç duyuluyor.

Öğrenciler ve çalışanlar en fazla 30 dakikalarını ayırarak bu ihtiyacın karşılanmasına destek olabilecek" diye konuştu. Aydınok, 18 yaşını doldurmuş ve vücut ağırlığı 50 kilogramın üzerinde, kan değerleri normal olan, bulaşıcı bir hastalığı olmayan ve son bir yıl içinde herhangi bir cerrahi müdahale geçirmemiş tüm gönüllülerin kan bağışlayabileceğini belirtti.

Aydınok kan vermenin önemini şöyle anlattı; “Kan bağışlamak, bağışlayan kişinin baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıklarının giderilmesine yardımcı olur. Yani kana ihtiyaç duyanların dışında kendisine de sağlıklı bir iş yapmış olur."

Bugün