Nazilli Menderes Anadolu Lisesi , sosyal duyarlılık projeleriyle  dikkatleri üzerine toplamaya devam ediyor. Her konuda olduğu gibi kök hücre ve kan bağışında da ‘’Kanını  paylaş, hayatı paylaş ‘’ sloganıyla  velileriyle el ele gönül gönüle olmayı bildi.

Okul Müdürü Oktay  DOĞANLI ‘nın liderliğinde Biyoloji Öğretmeni Munise DEMİRSOY’un büyük gayretiyle kan bağışı düzenleyen  güzide okulumuz ilçe merkezinden uzakta olmasına rağmen birçok gönüllü bağışçıyı okula getirmeyi başararak imkansızlıkların kendilerine engel olmayacağını ilçemize gösterdi.

Kızılay yetkilileri okula gelmeden, okula gelerek kan vermek için sıraya giren veliler önce çocuklarına sonra da ilçemize örnek oldular. Saat 10.00- 16.00 arasında sürecek olan kampanya ,  ilginin yoğun olması nedeniyle saat 17.15 ‘e kadar uzatıldı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre 131 bağışçının 45’i kadın, 86 ‘sı erkekti.  Bağışıklık sistemi ile ilgili sıkıntısı olmayan 52 kişi de kök hücre bağışında bulundu Toplam 183 bağışçının kan verdiği ve Nazilli için rekor düzeyde kan bağışının yapıldığı kamyanyada40bağışçı kan seviyelerinin düşüklüğü ya da geçirdikleri küçük operasyonlar nedeniyle geri çevrildi. Kan seviyeleri düşük olan bağışçılar da bu proje ile  kendi sağlıklarındaki sıkıntıların farkına vardılar ; ileride oluşabilecek ciddi problemlerin önüne geçildi.

Nazilli Menderes Anadolu Lisesi öğretmenlerinin   ve 18 yaşını dolduran öğrencilerinin  kök hücre ve kan bağışı için sıraya girmeleri  okulda  tatlı bir bahar havası estirdi. 18 yaşından küçük olan ve gribal enfeksiyonu olan öğrencilerin kan veremeyeceklerini öğrendiklerindeyse gözlerindeki hüzün  gözlerden kaçmadı.Öğretmenleri tarafından ,Nazilli Menderes Anadolu Lisesi  öğrencilerinin kan bağışının önemi  konusunda  çok iyi bilinçlendirildiği görüldü.

Nazilli Menderes Anadolu Lisesinden  daha önce mezun olan  öğrenciler de okulda hazır bulundu. Öğrencilerin kan bağışı yapan öğretmenlerinin yanından bir an bile   ayrılmaması, Nazilli Menderes Anadolu Lisesinde öğretmen- öğrenci ilişkisinin sağlam temeller üzerine kurulduğunu  ve ilişkilerin sürekli olduğunu gösterdi.Nazilli Menderes Anadolu Lisesinin , tek yürek halinde  gerçek bir aile olduğunu  ‘’kök hücre ve kan bağışı kampanyasında ‘’yine gördük.

whatsapp-image-2019-03-26-at-14.15.31.jpegwhatsapp-image-2019-03-26-at-14.15.32-(1).jpegwhatsapp-image-2019-03-26-at-14.15.32.jpegwhatsapp-image-2019-03-26-at-14.15.34.jpeg