Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, seçim beyannamesinde Nazilli halkına verdiği sözlerden bir tanesini daha hayata geçirildiği söyledi. Alıcık, “Eski görevimden dolayı bu sorunları iyi bilmekteyim Nazilli"de yaşayan sağlık sebepleri veya herhangi bir kaza ile acil olarak kan bulunması gerektiğinde yaşanan sıkıntıları tüm vatandaşlarımızda iyi bilmektedir. Seçim taahhütlerim arasında Nazilli ve çevre ilçelerimize katkı sağlayacak bir Kan Bankası sistemi kurmak vardı. Belediyemiz bünyesinde tüm vatandaşlarımızın da katkılarıyla Kan Bankası Canlı Donör kayıt sistemine geçmiş bulunmaktayız. Acil durumlarda kan vermek isteyen vatandaşlarımız, sistemimizde kayıt altına alınmaktadır” dedi.
Çalışmanın önemine işaret eden Başkan Alıcık, “Kan verdiğimiz hiçbir hasta ya da yakınından para talep edilmeyecektir bu sistem tamamen Nazilli için yapılan ve insanlık görevidir. Bu hayır ve gönül işidir. Biz Belediye olarak donör ile hasta arasında bir aracılık yapacağız. İnsanların sağlığı bizim için her şeyden önemlidir. Tüm Nazilli halkımızın katkılarını ve desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.
Kendi kayıt belgesini de gösteren Başkan Alıcık, 2 günlük çalışmada 2 binin üzerinde kayıt yapılmasından dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti.