Kızılay Kan İstasyonu Aydın Sorumlusu Dr. Rıdvan Şenol Ramazan ayı boyunca Atatürk Meydanındaki kan verme karavanının iftar saatinden gece yarısı 24:00"e kadar açık olacağını belirtti.
Kan bağışlarında Ramazan aylarında az da olsa bir düşmenin yaşanmasının normal olduğunun altını çizen Dr. Rıdvan Şenol “Ramazan ayı boyunca ilçe, belde ve köylere mobilize olarak gidip kan toplamayacağız. Ramazan ayından sonra tekrar ilçe, belde ve köylerde vatandaşlarımızın ayaklarına kadar gidip kan bağışı yapmak isteyenlerin bağışlarını kabul edeceğiz. Ramazan"da özellikle Aydın merkezdeki kan verme istasyonumuzda vatandaşları kan bağışı yapmaya teşvik edeceğiz” dedi.
Dr. Rıdvan Şenol kan bağışının manevi hazzının yanı sına insan sağlığı açısından da çok faydalı olduğunu belirterek “Kan bağışının manevi hazzı Ramazan ayında çok daha anlamlı hale gelecektir.Yetişkin herkesin kan bağışında bulunması hem kendi sağlığı hem de kan bekleyen hastalar için çok önemli. Kanın da belli bir ömrü var. Kan veren kişi taze kana kavuştuğu için kişide damar tıkanıklığı rahatsızlığı kendiliğinden önlenir. Bu nedenle kan vermeye müsait olan herkese kan bağışında bulunmaya çağırıyoruz. Kan aramayan kan bağışının kıymetini bilemez. Kan bağışı ülkemizde alışkanlık haline getirilirse ciddi bir sağlık sorunu da çözülmüş olur" şeklinde konuştu.