Merkez Sağlık Ocağı'nda gerçekleştirilen Kan bağışında 60 gönüllüye ulaşıldığı öğrenildi.
Türk Kızılay"ı Aydın Kızılay Kan Merkezi ve Didim Kızılay Şubesi işbirliği ile her ayın son Perşembe ve Cuma günü gerçekleştirilen kan bağış kampanyası Kasım ayında da devam etti.
Didim Merkez Sağlık Ocağında gerçekleştirilen kan bağış kampanyasının ilk gününde 60 gönüllüye ulaşılırken, Doktor Rıdvan Şenol, “Kan bağışı aslında organ bağışı kadar önemlidir. Çünkü kan bağışı hayat kurtarır” dedi.
Türkiye genelinde kan bağışının yetersiz olduğuna vurgu yapan Şenol, “Dünya Sağlık Örgütü"nün tavsiye ettiği kan bağışı şekli gönüllü olandır. Ülkemizde yılda 1,5 milyon ünite kana ihtiyaç vardır. Ancak bu düzey 600 bin civarında. Kızılay ülke genelinde “1 Milyon İyi İnsan Aranıyor” adında bir kampanya başlattı. Güvenilir bir yaşam tarzına sahip olan bir insan yılda 4 kez kan bağışı yapabilir. Kan bağışı sayesinde acil durumlarda hasta yakınları kan aramak zorunda kalmaz. 15 dakikamızı ayırarak çok kolayca bir insan hayatını kurtarabiliriz” dedi.
İlçemizde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin de düzenli olarak katıldığı kan bağış kampanyasına vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Kan Bağışına katılmak için sıraya giren vatandaşlar "Herkesin kan vermesi gerek. Şimdi sağlıklıyız ama bir saat sonra ne olacağını bilmiyoruz. Bizlerin ve yakınlarımızdın da ihtiyacı olabilir. Tüm insanlar duyarlılık göstermeli" dediler. Kan Bağışının ilçede her ay son haftasının Perşembe ve Cuma günleri devam edeceği öğrenilirken, kan bağışıyla ilgili olarak Aydın Kızılay Kan Merkezi'nin 18 hastaneyle protokol imzaladığı öğrenildi.