Pekin'de şehri çevreleyen yoların en dışındaki 6. çember yolundaki yoğun sis kentte daha önce görülmeye zincirleme kazaya yol açtı. Yüzlerce TIR ve kamyonun doğu istikametindeki sağ şeritte birbirine girdiği, bazı TIR'ların kabininin tamamen ezildiği görüldü. Zincirleme kazada ölen ya da yaralı konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor.

Çin yerel medyasının haberine göre, sisten dolayı Pekin çevresindeki Hebei ve Tianjin şehirlerindeki ana otoban yolar ulaşıma kapatıldı. Bu sabah sisten dolayı Pekin'de görüş mesafesi 5 yüz metrenin altına düştü. Yetkililer, sisli havanın yarın da devam edeceğini ve hava sıcaklığının düşeceğini dile getirdi. Çin Çevre Gözlem Merkezi de Pekin'in bugün yılın ender görülen 'ciddi kirlilik' yaşadığını duyurdu. Sisin Çin'in orta ve doğu bölgelerindeki 10 eyalette etkili olduğu belirtildi.

Chengdu şehrinde 10 binden fazla yolcunun sisin hava trafiğini etkilemesi sonucu Shuangliu Uluslararası Havaalanı'nda mahsur kaldığı kaydedildi. Havaalanındaki görüş mesafesinin 20 metrenin altına indiği, sabah saatlerinde iç hatlardaki 96 uçuşun ertelendiği ifade edildi.