Çin 'de kamyonun çökerttiği köprü için mahkeme, şoföre 4 yıl hapis ve 2.5 milyon dolar tutarında para cezası verdi.

KÖPRÜYÜ ÇÖKERTMENİN AĞIR BEDELİ

Çin'de aşırı yüklü bir kamyonun çökerttiği köprü için şoföre 4 yıl hapis ve 2.5 milyon dolar tutarında para cezası verildi.

Başkent Pekin yakınlarında 110 ton kum yüklediği kamyonuyla geçen yıl 238 metre uzunluğundaki 20 yıllık köprüyü çökertmekten sorumlu tutulan sürücü Zhang Moyin'e, 4 yıl hapis ve 15 milyon yuan (yaklaşık 2.5 milyon dolar) para cezası verildi. Yerel mahkemenin kamu malına ağır hasar vermek suçundan açıkladığı karar kamuoyunda alay konusu oldu. Köprünün yeterince sağlam yapılmadığından şüphelenen internet kullanıcıları, "Hırsızın hiç mi suçu yok?" diyerek belediye yetkililerini eleştirdi.


İNŞAATI YAPANLAR İLE İLGİLİ SORUŞTURMA AÇILMADI!

Köprü inşasından sorumlu yetkililer hakkında soruşturma açılmaması eleştirilirken, yolsuzluk nedeniyle köprünün standartlara uygun yapılmadığı iddia edildi. Köprünün eskidiğine işaret eden bazı kullanıcılar ise, tazminatın ağırlığını alay konusu yaptı. Sürücünün cezayı ödeyebilmesi için 300 yıl çalışması gerektiğini belirten internet kullanıcıları, mahkemenin "kamu yararı" için Zhang'ı bir an önce serbest bırakması gerektiğini savundu.

MİLLİYET