BURSA'da rampa çıkan mermer yüklü kamyon önüne çıkan otomobile çarpmamak için durunca, kamyon kasasında bulunan ve arkaya kayan mermerler, kamyonun şaha kalkmasına neden oldu. Araçtan inemeyen kamyon şoförü çağrılan itfaiye ekipleri tarafından kamyona merdiven dayanarak indirildi.Kamyonun havaya kalkan ön tarafı ise araca bağlanan halatın vatandaşlar tarafından çekilmesiyle indirildi. Halatın bırakılmasıyla tekrar havaya kalkan kamyon, kasadaki mermerlerin imece usulüyle boşaltılmasıyla normale döndü.

Merkez Yıldırım İlçesi'nde dün yaşanan ilginç trafik kazası, Karamazak Mahallesi Ova Sokak'ta günün konusu oldu. Kaza, kullandığı 16 K 0003 plakalı kamyonun arkasına yüklediği mermerleri Namazgah Semti'ndeki bir inşaata getirmek isteyen Süleyman Berka'nın (41) kullandığı kamyonun, rampa çıkarken karşısından gelip şeridine geçen otomobile çarpmamak için durması sonucu meydana geldi. Sürücünün frene basmasıyla kasaya yüklenen mermerler arka tarafa kayınca, kamyonun önü şaha kalktı. Araçtan mahsur kalan Sürücü korku ve panik içersinde inmek için çağırdığı İtfaiye kurtarma ekiplerini bekledi. Bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri, ön tarafı kalkan kamyonun sürücüsünü, merdiven dayayarak araçtan indirdiler.

ÇEKİLEN HALAT İŞE YARAMAYINCA MERMERLER İMECE USULÜ TAŞINDI

Sürücünün araçtan indirilmesinden sonra kamyonun kalkan ön tarafı araca bağlanan halatların itfaiye ve vatandaşlar tarafından çekilerek normale getirilmesi düşünüldü. Kamyonun havaya kalkan ön tarafı ise araca bağlanan halatın vatandaşlar tarafından çekilmesiyle indirildi. Halatın bırakılmasıyla tekrar havaya kalkan kamyon, bu kez kasada bulunan ve arka tarafa yayılan mermerlerin mahalle sakinleri tarafından imece usulüyle kamyondan indirilmesiyle kurtarıldı.

Karamazak Mahallesi'nde araç trafiğinin saatlerce kilitlenmesine neden olan kaza, mermerlerin bu kez kamyonun kasasına bağlanarak yüklenmesiyle sona erdi.

Kamyon Sürücüsü Süleyman Berka, kaza anında çok korktuğunu belirterek, "Frene basınca kamyon geri yattı. Ne olduğunu anlamadım. Açıkçası çok heyecanlandım. Kurtarılmayı beklerken de panik yaptım. Verilmiş sadakamız varmış" dedi.