GAZİANTEP"te freni patlayan kamyon bir yayayı ezdikten sonra yoldaki otomobili altına alıp bir kamyonete çarparak durabildi. Kazada ölen 2 kişiden 36 yaşındaki Sakine Avcı"nın yerden çürük sebze ve meyveleri toplamak için evden çıktığı anlaşıldı.

Toptan gıda ürünlerinin satıldığı Gaziantep Ticaret Endüstri Merkezi"nde (GATEM) saat 10.00 sıralarında meydana gelen olayda Abdullatif Sezer yönetimindeki 63 FF 921 plakalı sebze yüklü kamyon, yokuş aşağı indiği sırada freni patladı. Daha sonra ters yöne giren kamyon, 48 yaşındaki Ahmet Doğan yönetimindeki 27 B 7337 plakalı otomobile çarptı. Ardından caddede duran 36 yaşındaki Sakine Avcı"yı ezerek ölümüne neden olan kamyon, karşısına çıkan 37 Ercan Akgöz yönetimindeki 27 LS 918 plakalı otomobili de altına alıp yaklaşık 25 metre sürükledi. Abdullatif Sezer yönetimindeki kamyon, kavşağa geldiğinde 45 yaşındaki Mehmet Aslan yönetimindeki 27 UE 677 plakalı bir kamyonete çarparak durabildi. Kamyonun üzerine çıktığı otomobil sürücüsü Ercan Akgöz de olay yerinde hayatını kaybetti. Kamyonette bulunan 3 kişi de hafif yaralandı.

Kaza sonrası kamyonun üzerine çıktığı otomobili ve cesedi çıkarmak için iki vinç istendi. Vinç ve kepçelerle kamyon devrildikten sonra otomobildeki ceset çıkarılabildi. Kaza sırasında GATEM"e ulaşım 2 saat boyunca yapılamadı ve yol trafiğe kapatıldı. Bu arada ölen 5 çocuk annesi Sakine Avcı"nın dilencilik yaptığı, kaza sırasında gıda toptancıları sitesinde yerlere düşen çürük sebze-meyveleri toplamak için evden ayrılıp kazanın olduğu yere gittiği öğrenildi. Avcı"nın yakınları olay yerinde sinir krizleri geçirirken, güçlükle sakinleştirildi.

Kazayı mucize eseri yara almadan atlatan ilk çarptığı otomobilin sürücüsü Ahmet Doğan “Işıklarda duruyordum, yeşil ışık yanınca hareket ettim. Bu sırada karşıdan süratli bir şekilde gelen kamyonu gördüm. Sağa kaçarak kurtuldum. Sonra kamyon önce bir kadını ezdi, sonra bir otomobili de altına alıp kamyonete çarpınca durabildi. Ben mucize eseri kurtuldum” dedi. Kazayla ilgili soruşturma sürerken, freni patlayan kamyonun sürücüsü Abdullatif Sezer gözaltına alındı.


HÜRRİYET