Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, konfederasyon olarak 2011 yılı içinde toplu sözleşme yapmak istediklerini belirtti.
 
Konfederasyonun Yüksek İstişare Kurulu, Double Tree Otel'de toplandı.
 
Toplu sözleşme sürecinde kayıplarının telafisini beklediklerini dile getiren Koncuk, görüşmelerde refah payı uygulamasının kaldırılması ve Uzlaştırma Kurulu kararlarının uygulanmaması nedeniyle doğan kayıpların karşılanmasını ve ekonomik büyümeden pay verilmesini talep edeceklerini bildirdi.
 
Toplu sözleşme hakkının nasıl kullanılacağının hala belli olmadığına dikkati çeken Koncuk, "15 Ağustos'ta toplu sözleşme yapmak zorunda değiliz. 1 Ekim'de yasama dönemi başladığında ilk olarak bunun düzenlenmesini istiyoruz. 20 Ekim'e kadar bu hak kullanılabilir. 4 Ağustos'ta Bakan Çelik ile bir araya gelerek konuyu müzakere edeceğiz. Türkiye Kamu-Sen, 2011 yılı içinde toplu sözleşme yapmak istiyor" dedi.
 
Koncuk, yeni anayasa çalışmalarında kamu çalışanlarına grev ve siyaset yapma hakkı verilmesi gerektiğini kaydetti.
 
Türkiye Kamu-Sen'in üye sayısının geçen yıla göre 23 bin 500 civarında arttığını, ancak birilerinin başka bir konfederasyonun 122 binlik üye artışını başarı gibi gösterebileceğini ifade eden Koncuk, "Bu büyüme değil, şişmedir. Şişen patlar" diye konuştu.