Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, kamu çalışanlarının ve emeklilerin maaşına 1 Ocak 2012'den geçerli olmak üzere yüzde 10, Temmuz'dan geçerli olmak üzere ikinci bir yüzde 10 zam istediklerini söyledi.

Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Temsilciler Kurulu Toplantısı'na katılan Koncuk, burada yaptığı konuşmada, siyasetin bir ahlakı olması gerektiğini söyledi.

Ocak ayından itibaren emeklilerle birlikte 6 milyon kişi zam beklerken, doğalgaza bir yılda yüzde 34 zam yapıldığına işaret eden Koncuk, elektrik ve doğalgaza yapılan zamlarla, kamu çalışanlarına verilen zamların adeta eridiğini belirtti.

Son 10 yılda kamu çalışanlarının maaşlarında yüzde 33 oranında kayıp olduğunu ileri süren Koncuk, kamu çalışanlarının maaşının erimeye devam ettiğini iddia etti.

ZAM MİKTARINI AÇIKLADI

Toplu sözleşme masasına bu kayıpları telafi edecek bir zam oranıyla oturacaklarını vurgulayan Koncuk, ''1 Ocak 2012'den geçerli olmak üzere kamu çalışanlarına ve emeklilere yüzde 10, Temmuz'dan geçerli olmak üzere ikinci bir yüzde 10 zam istiyoruz. Yani, 10 10 zam istiyoruz'' diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim'in 4 4 4 eğitim sisteminde seçmeli ders olduğunu anımsatan Koncuk, şöyle devam etti:

''İmam hatip bölümleri, ortaokul bölümleri açılacak... Siyer ders olarak konulacak. Şeref duyduğumuzu, büyük mutluluk duyduğumuzu ifade ediyorum. Bunların yapılmasında çok geç kalındığını ifade ediyorum. Türkiye Kamu-Sen olarak bunu sonuna kadar destekledik. Açıklamalarımızla ifade ettik. Ama Müslümanlık sadece bu değildir. İnsanlarımızın Kurban Bayramı'nda gönül rahatlığıyla dini vecibesini yerine getirmesini sağlayın. İnsanlarımızın, kamu çalışanlarının, emeklilerin Ramazan Bayramı'nda anne baba olarak çocuklarına karşı görevlerini yapmalarını sağlayın. Birer asgari ücret oranında ikramiye verilmesini istiyoruz.''