Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, bankaların faizleri indirmeleri gerektiği yerlere henüz indirmediklerini söyledi. Vardan, Merkez Bankası'nın faiz oranlarını düşürmeye devam edecek gibi gözüktüğünü belirtti.
MB'YE GÖRE FARK BÜYÜK

Merkez Bankası faizleri düşürdüğü sürece bankaların da buna paralel faizlerinde indirim yapacaklarını ifade eden Vardan, 'Ama halen aradaki farkın fazla olduğunu görüyoruz' dedi. Bankaların faizleri indirmeleri gerektiği yerlere henüz indirmediklerini düşündüklerini vurgulayan Vardan, şöyle konuştu: 'Bankaların zarar etmelerini istemiyoruz. Ama kamu bankaları özellikle bu dönemde illa (kar edeceğim) diye çaba da sarf etmemeli.

PATLAMA YAŞADILAR

Elbete onlar da sanayici de batmasın. 2001'de bankalar battığı zaman hepimizin nasıl sıkıntıya girdiğini gördük. Bu nedenle sanayiciyi mutlaka desteklemeye devam etmeleri lazım.'Kredi verirken dikkatli ve titiz davranan bankaların bu yıl kâr patlaması yaşadıklarını ifade eden Vardan, '(Kredileri) Kendilerine göre riskli gördükleri yerler yerine daha risksiz ve fakat daha az karlı devlete vermeyi tercih ediyorlar. Buna rağmen geçen yılın kârını aşağı yukarı bu yıl ilk 7 ayda gerçekleştirdiler' diye konuştu.


Bankalar yola çıktı

MÜSİAD Başkanı Vardan, ekonomide yavaş yavaş iyileşme trendine girilmesinin ardından bankaların yola çıkarak firma ziyaretleri gerçekleştirmeye başladıklarını ifade etti. Vardan, şunları kaydetti: 'Krizin başlangıç döneminde kredi vermekten kaçınan bankaları firmalarımızda unutmadı.'Yeni Şafak