Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, arka bölümdeki çitlerden girdikleri parktaki Kamerun koyununu çalarak kayıplara karıştı. Olay, Mavişehir Konutları arkasında bulunan ve Karşıyaka Belediyesi’nce yapılan Taypark’taki hayvanat bahçesinde Kurban Bayramı’ndan 10 gün önce meydana geldi. Parka gelen görevliler yaptıkları kontroller sırasında, hayvanat bahçesi bölümündeki 4 Kamerun koyunundan erkek olanın kaybolduğunu gördü. Görevliler, polisten yardım istedi. 
 
Polisin araştırmasında, kimliği belirsiz hırsız ya da hırsızların, arka bölümdeki boş araziden çitleri aşıp içeriye girdikleri belirlendi. Hırsızların daha sonra mini hayvanat bahçesindeki Kamerun koyunlarından birini çalıp aynı yoldan kaçtığı anlaşıldı. Çevredeki aramalarda, hırsızlarla ilgili ipucu bulunamadı. Polisin soruşturmasının devam ettiği bildirildi. Bu arada parkta, bir özel güvenlik görevlisinin görev yaptığı öğrenildi. Hırsızlığın Kurban Bayramı’ndan hemen önce meydana gelmesi akıllara, "Kamerun koyunu kurban mı oldu?" sorusunu getirdi. Önceki yıllarda da Büyükşehir Belediyesi’nin Meles Deltası ve Kültürpark Büyük Göl’de beslediği Pekin ördekleri çalınmıştı. 
 
ÇOCUKLARIN AKININA UĞRADI 
Geçen yıl hizmete giren Taypark, Midilli cinsi atlara binme fırsatı bulan çocukların ilgi odağı haline geldi. Karşıyaka Belediyesi, parkın bir bölümünü daha sonra mini hayvanat bahçesine çevirip, içine Kamerun koyunlarının yanı sıra keçiler ve çeşitli kuş türlerinden hayvanlar da koydu. 
 
KAMERUN KOYUNU NEDİR
Kamerun koyunlarının anavatanı Batı Afrika’daki Kamerun’dur. Ormanlar, stepler, savanlar doğal yaşam alanlarıdır. Renk ve görüntülerinden dolayı evcil koyunun ataları olan yabani koyuna çok benzerler. Erkekler yeleli ve boynuzlu olup, dişilerde yele ve boynuz bulunmaz. Ana renk kestane kahverengi olup yüzde, bacaklarda ve karın altında siyah çizgiler mevcuttur. Et yönünden verimlidir. Son yıllarda hayvanat bahçelerinde yaygın olarak bulunmaya başlamıştır. Ağırlığı 25 - 35 kg arasında değişir ve yaşam süreleri 15-20 yıldır. (DHA)