Sümer park alanı içerisinde yer alan Belediyeye ait Hayvanat Bahçesini ziyaret eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, yeni yavru yapan Kamerun Koyunlarını sevdi.
Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Erdemir, Belediye Meclis Üyesi ve Ticaret Borsası Başkanı Ziya Aksüt, Belediye Doktoru İrfan Özbek, Park ve Bahçe Müdürü Hülya Sungur ile birlikte Belediyeye ait hayvanat bahçesini ziyaret eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Belediye ait Hayvanat Bahçemizde her türden çok sayıda hayvanımız bulunmaktadır. Biz burasını Ege bölgesinin en gözde hayvanat bahçelerinden bir tanesi yapmak için uğraş veriyoruz. Hayvanat bahçemizde bir veteriner hekimimiz ve 10 çalışanımız görev yapmaktadır. Hayvanat bahçemizde bulunan 2 Kamerun koyunlarımızın ikişer yavru yapması bizleri sevindirdi” dedi.
Nazilli Belediyesi hayvanat bahçesinden sorumlu veteriner hekim Ahmet Şahin de; “Bilindiği gibi Kamerun Koyunun ana vatanı adından anlaşılacağı gibi Afrika ülkesi olan Kamerun’dur. Bu koyunların vücutları kahverengi olup bacaklarında, baş kısmında, arkasında ve çene altında siyahlıklar bulunur. Erkeklerin çene altından ön bacaklarına kadar uzanan yeleleri ve boynuzları vardır. Uzun yıllardan beri evcil ortamlarda üretilen bu koyunlar adeta yaban koyunları gibi çok hareketli ve aktiftirler. Dişiler bir yaşında yavru verebilirler, gebelik süreleri 5 aydır. Bir veya nadir de olsa iki yavru yaparlar. Dişiler doğumdan 30 gün önce erkeğin yanından ayrılıp yavru 3-4 aylık oluncaya kadar ayrı yerde tutulması daha sağlıklı oluyor, bizde böyle yaptık. Hayvanat bahçemizde bulunan 2 Kamerun koyunumuz ikişer yavru yaptı, buda bizleri gerçekten sevindirdi” diye konuştu.